Blog

Noter fra runde 2 - En god fight og et klaret cut.

2009-05-09 20:35

 

Her nogle kommentarer fra Rasmus, fra hans anden runde:

Hej alle, så er anden runde færdigspillet og vigtigst af alt, så klarede jeg cuttet - i den første turnering som professionel.

Jeg drivede ikke så godt som under første runde, og så havde jeg problemer med at vælge rigtige jern.

Ramte bolden godt og havde en god fornemmelse med svinget. Men var ikke tæt nok på til oplagte birdie chancer. Men kommer ok rundt, får ryddet godt op med god puttning og solidt indspild.

Men alt i alt en god fight og god indstilling og sidst men ikke mindst et klaret cut :-)

Glæder mig til i morgen hvor der forhåbentlig kommer birdies på scorekortet.

Mange hilsner fra Rasmus

Noter fra Rasmus' første oficielle ecco-turnering

2009-05-08 18:25

 

Hej alle

Har lige talt med Rasmus, som i dette øjeblik har færdigspillet sin første officielle tællende runde på ecco-turen, som professionel:
Det var utrolig svære forhold i dag, hård blæst og regn samt afbrydelse efter de første 4 huller på grund af lyn og torden
Greens var lynhurtige, målt til 12,4 på stepmeteren – noget af det hurtigste jeg har spillet.

Jeg var meget tilfreds med runden, som endte med en 73’er, hvilket er +1.

Specielt indstilling og måde jeg kom rundt på var meget tilfredsstillende.
Jeg var tro mod min målsætning, kun en gang tabte jeg fokus, hvilket straks medførte et treput og en bogey.

Specielt tee til green var helt i top, jeg drivede bolden rigtig godt, ramte 10 fairway ud af 14, hvilket er rigtig godt under dagens forhold. Havde en rigtig god fornemmelse med mine jernslag, var god til at forme slagene i vinden.

Alt i alt har det været en fed dag selv om det var svære betingelser.

Glæder mig til nye udfordringer i morgen 

Mvh
Jens Elung
Rasmus’ manager

Så går det snart løs i Danmark!!!

2009-05-05 09:12

Nu er der godt nok ikke lang tid til at sæsonen for alvor bliver skudt i gang her i lille Danmark med turneringer på dansk jord. Ecco Touren har sæson "præmiere" på fredag i Royal Oak og strækker sig hen over weekenden. Krone Golf Tour starter såmænd op ugen efter i Himmerland. Dejligt!

Det var egentlg meningen at Ecco Tourens første turnering skulle være afviklet på Brundtland, men af kedelige årsager som i nok alle ved efterhånden så blev det ikke en realitet. Stor ros til Ecco Tourens staff, Turneringens sponsorer og Royal Oak golf Klub for så hurtigt at få turneringen flyttet og dermed udgået aflysning. Personligt ville jeg hellere have spillet Brundtland, for den har jeg rigtig gode minder fra. Jeg spiller altid godt på den bane. 
Royal Oak har jeg også spillet godt på, og den er altid i super stand. Royal Oak er helt klar den bedste test af de to baner, for man skal spille godt for at komme godt rundt. Det behøver man ikke på Brundtland. Royal Oak er og spilles desuden længere end Brundtland, og så har Royal Oak større og hurtigere greens. Hastigheds fornemmelse er altid en vigtig del af putningen, det er bare som om at det er lidt vigtigere på Royal Oak ; )

Nok om det, jeg glæder mig helt vildt. Håber vejrguderne er nådige og lader de blide vinde komme til det sønderjyske hen over weekenden ; )

Det sidste stykke tid har jeg fået trænet og spillet en del. Jeg har faktisk spillet mere end jeg har trænet. Det har ikke været noget bevidst, men det har bare været tilfældet. Det gode ved det er, at jeg har spillet rigtig godt hver gang og scoret godt. Det har givet selvtillid, så det er dejligt. min ball striking er solid for tiden og min putting bliver bedre og bedre. Desuden har jeg været flittig til at besøge ffitness world 3 gange om ugen siden min hjemkomst fra det nordlige Spanien. Det har været super godt, og på de blot 4 uger er min kondition blevet super god. Styrkemæssigt er det meget det samme. Jeg øger ikke antal kilo i de enkelte øvelser her i sæsonen. Det ville være dumt med en skade, så jeg holder bare styrken ved lige!

Jeg vil selvfølgelig blogge fra hver dag fra weekendens turnering, men måske bliver det sværere end forventet. Det er ikke sikkert, at jeg har adgang til internet, der hvor jeg skal bo. Det skal selvfølgelig ikke snyde jer for en blog efter hver runde. Min manager, Jens Elung, er heldigvis gået med til, at jeg kan give ham et mundtligt referat efter runden, hvorefter han så vil han lave et lille indlæg.

Hav en god dag alle sammen!

Hilsner fra Rasmus  

 

 

 

 

 

På træningsbanen : )

2009-04-21 21:07

Det er en hel fornøjelse af være i Danmark for tiden. Det er skønt at have udendørs kontor ; )
Efter turneringerne i det nordlige Spanien, har jeg fået kigget på mine statestikker, som i øvrig kan ses under fanebladet "kalender". 
Udfra statestikkerne står det klokkeklart, hvad der skal forbedres inden næste turnering starter. Min evne til at "rydde" op og redde par når jeg mister greens, samt bedre putting. Det er nødvendigt, hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om at slutte med fremme oftere. Man vinder heller ikke, hvis ikke man putter godt og redder pars. Sådan er det bare.
Det lange spil er helt i orden, og det er godt nok til at gå mange under par. Arbejdet skal bare gøres færdigt på det kortklippede græs. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men jeg gør mit for at højne det nuværende nivaeu. Jeg bruger meget tid på at træne omkring greens og træner meget putning. Primært fra to meter og ind. Jeg er af den overbevisning, at god putting kommer af god selvtillid. Jeg er sikker på, at hvis jeg i en periode holer putts på samlebånd, så forplanter det sig i kroppen. Det giver selvtillid. Jeg skal genvinde den tro jeg havde på "trilleren" de sidste par år som amatør. Det var ofte min styrke.
I dag havde jeg en god lektion med min træner Marcus Brown. Vi fik filmet det svinget, og det så rigtig fint ud. Der var to meget små ting, som egentlig ikke er rettelser, men bare påmindelser. Altid godt lige at få kigget på det, også i de perioder, hvor det går godt.
Jeg fik også et par gode fif omkring pitchslaget samt ved simple chips omkring green. Det var helt kanon. Jeg døjede lidt med et uens træf omkring greens i Spanien, hvilket selvføleglig gjorde det svært at tro på at det var nemt at komme ind og i. Det blev mere en kamp og lidt gætteri hist og her. Dagens lektion med Marcus, hjalp med det samme. Jeg er sikker på at niveauet i det korte spil, snart kommer igen.  

Ellers kan jeg fortælle, at jeg går og tester lidt udstyr fra Titleist. Jeg har fået en 5 wood på prøve, som jeg kraftigt overvejer at få i bagen. Den er rigtig fin. Den kommer helt sikker i bagen i løbet af sæsonen, hvis banen indbyder til det. Det er et super alternativ til 2 jernet. I vind foretrækker jeg 2 jernet da det er nemmere at slå fladt. I vindstille vejr er 5 wooden helt sikkert den rigtige løsning. Det er nemmere at slå et højt og samtidig langt slag med den, end det er med 2 jernet. Det betyder selvfølgelig, at det bliver nemmere at lande og stoppe bolden hurtigere på green fra forholdsvis lang afstand. Helt perfekt til længere approach slag på par 5 huller.

Forresten, så har jeg indlagt en lille billedserie i galleriet fra en af de mange prøverunder vi havde på Sojuela banen. Kig forbi.
Rigtig god vind på golfbanerne rundt om i landet : )

Hilsen Rasmus

 

Blandede følelser...

2009-04-09 20:31

 

Av hvor fik jeg ikke meget ud af mit spil i dag. Ægerligt for jeg opfylder mine mål hele vejen rundt. Det var bare ikke i dag det skulle være. Grainen på greens havde bedre styr på mig end jeg havde på den. Jeg spiller som sagt godt, rammer 14 greens men putter 34 gange. Det er lige i overkanten, hvis man gerne vil vinde. Trods de mange putts, føler jeg mig ikke som en dårligere putter. Jeg var tæt på mange gange og føler jeg slog gode putts. Jeg manglede bare lidt "tur" i den og en anelse bedre green reading.

Nok om det. Jeg ser tilbage på en dag, hvor jeg gjorde hvad jeg kunne. Trods modgang og besværlighed med at få gjort arbejdet færdigt på greens formår jeg at holde hovedet højt og brystet fremme hele vejen. Noget jeg som amatør kæmpede meget med. Springet fra amatør til professionel må have modnet mig lidt ; )

Jeg er glad for at jeg for ca. to uger siden besluttede mig for at tage herned og spille, velvidende at turneringerne ikke ville tælle til Nordic League. Det havde været en katastrofe hvis jeg var blevet hjemme. Ja, det er blevet dyrere end forventet da jeg har rejst og boet alene. Men så har jeg tilgængæld lært en masse om mig selv.Jeg har lært ting på den hårde måde og taget de komplikationer der pludselig kom i stiv arm. Jeg føler helt sikket jeg tager hjem som en bedre og mere "uddannet" golfspiller, hvilket var det overordnede mål.

Nu glæder jeg mig tilgengæld også til at komme hjem til min kæreste og min familie. Dem har jeg savnet! 

Ellers står den kommede tid på træning med Marcus Brown i Aalborg. jeg skal hjem og forberede mig til Ecco Tourens første turnering i år, samt resten af sæsonen. Jeg glæder mig rigtig meget!
 
Hilsner fra Rasmus

<< 48 | 49 | 50 | 51 | 52 >>