Blog

Skulderen gav problemer fra tee

2009-07-28 17:56

Det der igår var så godt, føltes rigtig skidt idag. Jeg driver boldt ringe i dag og svinget føltes på inden måde frit. Pisse ærgerligt, for jeg slår faktisk gode jernslag. Putteren er igen idag skidt : ( Det er ved at blive en dårlig vane, jeg ved sku ikke lige hvad jeg skal gøre ved det. Jeg har lagt mærke til, at jeg gennem hele sæsonen har været usikker på min green reading. Det er virkelig bare svært at træne syntes jeg. Hver gang man spiller en ny bane er der nye finurligheder, græstyper m.m. at tage hensyn til.
Jeg er bange for, at jeg tænker for meget over puttingen pt. Jeg kan mærke at når jeg står over bolden, så er den indre tale mer ei retningen at "jeg håber...." frem for "jeg vil...".
Over to dage burde jeg mindst have været 6 slag bedre på green. Jeg brænder 6 putts på godt en meter, det er altså ikke optimalt!

Nå men jeg ser ud til at være sikkert videre, så i morgen må målet være at spille sig så langt frem i stillingen som muligt.

Rass

 

Bedre end forventet, på mange måder.

2009-07-27 20:19

    Scoren +3 er lidt trist at se på, når man havde så god fornemmelse derude idag. Min skulder holdt hele vejen, mit sving føltes godt og frit, og jeg slog sku nogle super lange drives. Jernslagene var også rigtig gode. Jeg er minus 2 på par 3 hullerne, hvor jeg hhv. slår 4 jern, 4 jern, 4 jern, rescue og 6 jern. Det var ret fedt. At scoren hedder +3 trods godt spil, gode slag og go fornemmelse skyldes simpelthen for dårlig putting. Jeg holer nogle gode nogen i starten og er hurtigt 3 under, med et 3 putt på 4 hul hvor jeg putter for eagle. Alligevel turner jeg i par, uden egentlig at slå dårlige slag. Det korte var ikke skarpt nok og så får jeg ikke ryddet op med putteren. Ærgerligt, for der var sku bud efter noget større derude i dag.

Nå men jeg er ikke langt fra toppen, og turneringen er ikke tabt endnu ; )
Man kan ikke spille sig til sejr i første runde, men man kan spille sig ud af turneringen og det føler jeg bestemt ikke jeg er. Jeg håber på, at kunne fortsætte de godt takter i morgen og så forhåbentligt hole lidt flere putts på greens.

Det gælder om at acceptere fejl derude, man har langt til green og til pindene som oftest, i sær på bag ni. Det vil give en bogey i ny og næ. Mna må simpelthen bare ikke lade det påvirke humøret og spillet, for så kan taxameteret altså tælle hurtigt derude.

Nå jeg vil slutte her, jeg skal ned og spise og tidligt i seng for 7.50 teer jeg ud i morgen.

Rass  

Green Eagles, Europas længste ER lang!

2009-07-25 22:49

Så fik jeg overstået prøvespillet i Hamborg på Green Eagles, Europas længste bane. Hold da op den er lang. Jeg følte egentlig jeg fik godt ram på den fra tee og slået en god spoon videre i andet slaget hist og her, alligevel har jeg altså FULDT 4 jern ind i tredje slaget 3 gange i løbet af runden! På to par 4 huller er jeg kort af green i to med driver fra tee og spoon i andet slaget. For lige at sætte prikken over i´et, så slog jeg en super driver på 14 hul (par 3) som måler 245 meter og spilles ind i vinden. Det er ikke tit man prøver det. Hold da op den spiller langt. Jeg tror godt man kan indstille sig på at en runde i par er GODKENDT ; ) Det korte spil bliver vigtigere end det lange, for der er INGEN i feltet der vil ramme 14-15 greens derude, ikke med den længde. De gange man er ind og i for par bliver guld værd. Det er lige noget for mig.

Banen spilles i særdeleshed langt, da den har fået meget vand på det seneste. Flere af mine drives var "plugged" i fairwayen. Man skal med andre ord flyve bolden rundt derude. Det er faktisk fedt nok, bare ikke når banen måler 7210 meter : (

Det er nu engang ens for alle og jeg er sikker på, at den der bevarer koncentrationen og accepterer de bogeys man vil rende ind i derude, samt udnytter de chancer som byder sig, med garanti vil være med fremme onsdag. Selvfølgelig skal man også slå gode slag og gerne med god længde. Jeg tager ihvertfald en wedge ud af bagen og smider en rescue i, i stedet. 

I morgen skal der bare trænes lidt og ellers lades op til første runde som starter mandag. Det bliver godt at komme igang med noget turneringsgolf igen, en måneds pause var lige længe nok. Jeg håber skulderen kan holde til turneringen, den er blevet "sparret" lidt de sidste uger, for den driller desværre stadig. heldigvis kan jeg  godt varme den op og jeg fandt ud da ud af at jeg sagtens kan ramme kuglen. Prøvespillet gav anledning til optimisme og det var i det hele taget en god dag på Green Eagles idag, trods regn og blæst.

Jeg vender tilbage efter første runde.

Rasmus

 

Ikke lige det jeg havde håbet på : (

2009-07-07 13:53

    Det har godt nok hele tiden været meningen, at jeg imorgen til midnat tager en uge syd på, men tiden op til denne ferie sammen med kæresten og familien, har langtfra forløbet som planlagt. Jeg har i noget tid gået med en mindre skade i venstre skulder. I begyndelsen troede jeg bare, at det var en øm muskel efter for meget fysisk træning, men efter to-tre dage uden bedring, fik jeg kigget på sagerne. Det viste sig, at være en overbelastning af den muskel der sidder på toppen af skulderbladet, som hæfter oppe i nakken. Jeg fik massage for det og trykbølgebehandling samt bundet den ind i "kineser tape". Det hjalp med det samme, så jeg trænede bare videre, men knap så intenst. Min fysioterapeut Michael harbo fra Golfklinikken i Kennedy Arkaden har rådet mig til at tage en pause fra styrketræningen samt træne væsentligt mindre langt spil. Ærgerligt, for det var egentlig planen her op til en uges ferie, at få trænet en masse langt spil. Efter ferien villle jeg have bruge tiden på at finpudse det korte spil, samt holde det lange ved lige og spille en del huller. Pt. aner jeg ikke hvordan træningen efter ferien vil komme til at forløbe, og det er selvfølgelig trist, men jeg kan intet gøre ved det.
Jeg kan godt træne, men jeg slal bruge en time på at varme den op med korte slag. Om aftenen gør den så bare mere ondt end den gjorde om morgenen. 
Da skulderen stadig er lidt om morgenen, er det planen at jeg tager en smut forbi Michael inde i Arkaden i morgen. Han skal lige kigge til den inden afrejse. Jeg tror det bliver godt med en hel uges total pause fra golf. 
Jeg håber virkelig det hjælper, så jeg kan træne lidt mere intenst inden det går løs i Tyskland på et monster af et anlæg. Check www.greeneagle.de og så nord banen. Bagni er ikke mindre end 4102 meter lang. Forni dog kun 3106. Total  set er den 7208 meter. Det må være en af Europas længste, det er ihvertfald den længste bane jeg har spillet og kommer til at spille foreløbig.

Inden jeg slutter vil jeg bare ønske folk en god sommerfeire. Jeg håber på, at vende tilbage med godt nyt omkring min skulder, så jeg kan være kamp klar mod slutningen af måneden.

Rasmus 

Det kan kun gå frem af...

2009-06-26 20:07

    Ja så blev vi endelig færdige med turneringen. Hold da op en skidt dag på kontoret. Én sølle birde på 18 forsøg efter 12 fairwaytræf. Ikke skarpt. Jeg slog gode jernslag i starten, men kunne ikke ramme længderne. Derfor måtte jeg hele tiden kæmpe for at redde par. Det gik egentlig godt nok, for jeg har god touch idag, men det vinder man altså ikke på. Mod slutningen slår jeg desværre rigtig mange løse slag. Den dårlige putting smittede af på spillet. At min driver knækker efter et godt drive halvvejs på runden er altså heler ikke heldigt. Den var helt ny, og havde kun været i bagen i to uger : (  
Det var vel bare en af de turneringer man skal over og glemme hrúrtigst muligt. Jeg har ikke så meget at tage med videre ihvertfald, så jeg tror det er bedst at lade den ligge. Det blev, forhåbentlig, årets dårligste præstation fra min side af. 

Nu har jeg spillet med i de første tre afdelinger af Krone Tour, og det er egentlig med blandede følelser jeg kigger tilbage på oplevelserne. Jeg selv kan godt lide, at spille hurtigt og kun tænke på min egen bold. Til de her Pro Ams går det virkelig langsomt, 6 timer eller mere er ikke unormalt. Personligt testes min tålmodighed rigtig meget derude. Langsomt spil og jeg er en ligning uden løsning. Det går sjældent godt, hvilket afspejler sig de scores jeg har præsteret på Touren. Kun to ud af seks mulige runder har været okay. 
Jeg er sikker på, at de amatører, som spiller med nyder dagene i fulde drag. Der er ikke sparret på noget ihvertfald. Super forplejning på banen. Der grilles pølser, frikadeller og andet lækkert rundt omrking på banen. Samtidig serveres der kolde øl, rødvin og sodavand samt chokolade. 
Personligt bryder jeg mig ikke om ovenstående, da det bare forlænger runderne unødigt, samt fjerner det flow" det gør, at man holder en god rytme på banen. Desuden er jeg mere til en rugbrød med leverpostej, to banener og vand for resten af pengene. 
Jeg ved godt, at min mening ikke ændrer på noget, og det skal den heller ikke. Jeg er sikker på, at mange af de andre proer, der deltager syntes godt om arrangementet. Jeg må nok bare erkende, at jeg ikke duer til turneringer afviklet som Pro Ams. Jeg har snakket med min manager og min træner om det, og fremover skal det ihvertfald overvejes om det er bedst at deltage eller ej. 

Den næste tid skal bruges på at intensiv puttetræning, samt generel forberedelse til næste turnering i Hamborg. Green Eagle hedder banen vi skal spille og den er ikke mindre en 7200 meter lang. Alene længden siger lidt om hvor vigtigt det bliver at få den godt og langt afsted fra tee, så det skal der også trænes på. De lange jern skal også trænes flitigt, da det nok ikke bliver mellem og korte jern, der vil blive brugt mest i approach slagene. Det korte spil bliver også uhyre vigtig, for med den længde banen måler, bliver det svært, at ramme samme antal greens som man plejer. Den korte version af ovenstående må være, at alle spillets facetter bliver vigtige ; )

God weeked til alle ; )

<< 45 | 46 | 47 | 48 | 49 >>