Blog

Første gang i 2014 jeg holder en friuge :-)

2014-06-17 13:05

Efter 8 turneringer på stribe, syntes jeg det var ved at være tid til en pause, og så passer det perfekt med at sidde over i denne uge da banen i Norge ikke lige frem rangerer som en af de bedste baner jeg har spillet - og så siger jeg ikke mere om den :-)

Holstebro som vi spillede for et par uger siden, må nok betegnes som en skuffende uge. Jeg var MEGET tilfreds med min mentale del af spillet og min afslappede nærmest "ligegyldige" attitude var en succes. Når man spller så mange uger i træk, er det svært for det første at spille godt i alle sammen, men så sandeligt også at få bearbejdet ugen før, restitueret og evalueret inden næste "eventyr" starter. Jeg betalte vist prisen for en hård uge i Silkeborg, hvor jeg spillede med mange tilskuere, var med fremme fra start til slut og var drænet for kræfter efterfølgende - særligt de sidste 4 huller af turneringen tog hårdt på mig de følgende dage. Det var faktisk så hårdt, at jeg vidste jeg ville brænde ud, hvis jeg ikke fik gjort noget andet, så i Holstebro havde jeg samme attitude uanset om jeg slog den midt i fairway, eller dybt i skoven - næsten da ;-) Det var ikke overraskende rigtig godt, og noget jeg arbjeder videre med. Over hele ugen var jeg simpelthen for dårlig fra tee til at gøre mig forhåbninger om noget som helst. Det var en bonus i det hele taget at klare cuttet! Det var underligt, for jeg følte egentlig fint for svinget, men jeg slog den bare begge veje.... ha ha.

 

I sidste runde var det så slemt at jeg på de sidste 13 huller af runden afleverede min driver til min far som var tilskuer, og spillede således kun med 3 wood resten af runden. Jeg var 1 under på de sidste huller, så en helt dum beslutning var det ikke ;-) Jeg ramte ikke flere fairways, men jeg kunne spille videre på min bold hver gang - ha ha.

Efter Holstebro gik turen til Sverige, nærmere betegnet Visby på Gotland. Alle har snakket så godt om stedet og banen, så den ville jeg absolut ikke gå glip af. Selv om det kneb med energien og kræfterne, så tog jeg den uge med :-)

Hold da op for en bane det viste sig at være, den bedste jeg har spillet i Skandinavien - uden tvivl. Det er så imponerende når man kan tage en 6250 meter lang bane og så lave den så svær som den faktisk spillede. En fornøjelse!

Jeg kom fint igang med turneringen og åbnede solidt med en runde i par, på en dag hvor vejret var der til at man kunne skyde lavt. Jeg løb ind i lidt problemer fra 8-11 hul, efter at have været 3 under på de første 7 huller var jeg således pludselig +1 for runden efter 11 huller... Sådan er det på baner der kræver lidt af en. Det kan gå stærkt. Jeg lavede en god birdie på 17 hul, og kom således rundt i par.
Anden runde blev spillet i lidt sværere betingelser. Der kom mere vind på og det var koldt om morgenen. Jeg fortsatte med at være solid fra tee og havde således ikke så meget stress under runden. Utroligt at man kan gå fra at ramme 20-25 % af fairways i Holstebro til at ramme over 80 % i Visby, hvor der er væsentligt mindre fairway at ramme. Golf er sku underligt! Nå men jeg kom rundt i to under par, og lå godt med inden sidste runde. Delt 5´er for at være nøjagtig. Ganske vist 8 slag efter den førende Jesper Billing som tog røven på resten af feltet og skød en fuldstændig vanvittig anden runde i 8 under par!!! Hatten af for den præstation.

Trods langt til 1. pladsen øjnede jeg en god mulighed for at snuppe en topplacering, og 3. dag spillede ind i mine hænder da stærk vind (moderat underdrivelse) prægede scores på finaledagen. Det var så vildt, at det var på grænsen til at være uspilbart. Heldigvis havde greenkeeperne vandet greens godt om natten og ladet være med at klippe de i forvejen lynhurtige greeens. Sidste dag rullede de nok "kun" 10 på simpmeteren. Jeg fik en hård start med bogeys på alle de første 4 huller, og mærkede lidt vrede i kroppen, men jeg holdt fokus og fik en vigtig birdie på 5 hul, for ligesom at komme tilbage i kampen om en topplacering. Jeg spillede bund solidt på de sidste 14 huller og var således 2 under på disse for at slutte runden +2. Det var dagens anden bedste score, på en dag hvor gennemsnitsscoren lå på hele 79,5 (+7,5) for feltets 49 bedste spillere... vildt!

Jeg sluttede på en delt 3. plads i Visby og rykkede ind i varmen igen på Nordic League Rankingen. Skønt!
 

Efter lørdagens sidste runde på Visby, havde Kasper og Estrup og jeg noget af en rejse foran os, for vi havde takket ja til at spille hjemme i Aalborg om søndagen i divisionen. Jeg havde nøje planlagt at vi kunne nå det, ved at sejle fra Göteborg til Frederikshaven med den sidste færge klokken 00.30 lørdag aften. Vores første bådtur startede 16.20 fra Visby til Oskarshavn, hvor vi ankom 19.15. Herfra kørte vi ca. 400 km til Göteborg for så at sejle derfra til Fredrikshavn. Vi ankom lidt tidligt til Göteborg hvorfor vi lige luftede vores fiskestænger i havnen, uden held hug eller bid, men hyggeligt var det. Knapt så hyggeligt var det, da vi kl.00.05 finder ud af at den båd vi skulle med var sejlet ca 24 timer inden, altså lørdag kl 00.30 om morgennen og ikke om aftenen - hold nu op hvor var vi sølle da vi måtte sande at vi skulle hele vejen nedenom, "kun" 700 km til Aalborg, med start klokken 08.00. ZZZZzzzz :-(

Afsted det måtte vi jo og jeg tog den første halvdel af vores natlige Le Mans til Aalborg, hvorefter Estrup overtog roret i Valby. Klokken 05.45 holdt vi på P pladsen i Aalborg Golfklub. Vi blev sjovt nok sat i foursome sammen og spillede ja for at sige det lige ud, piv elendigt... 7 straffeslag blev det til i løbet af runden og et halv point til holdet. Tror i det var hårdt at skulle spille single bagefter?

Jeg frygtede virkelig en snitter på det groveste, men af uvisse årsager (eller en meget stærk kop kaffe) så steppede jeg mit spil gevldigt op og var således færdig efter 14 huller. Jeg vandt 5/4 og var 4 under i en solidt blæst uden en eneste bogey... Jeg brugte min erfaring fra Holstebro med hverken at juble eller at blive ophidset på runden, for med så få ressourcer i kroppen så var jeg nød til at disponere og jeg er glad for at jeg ikke skulle ned af 18 hul i søndags, for jeg var mildest talt total færdig!!! 12-6 sejr for holdet, og pludselig var den lange køretur om natten lidt glemt, indtil man ramte sofaen senere om aftenen. Jeg sov ret godt :-)

 

Selv idag tirsdag er jeg mærket efter de sidste 8 ugers turnerings golf. Særligt den sidste uge og dagnene lørdag/søndag har sat sine spor. Jeg er helt færdig :-) Men på en god måde, nu skal der lige lades op igen, inden jeg i næste uge skal spille Ecco Tour på Skjoldnæsholm.

 

God dag!

De sidste par uger ;-)

2014-06-01 11:31

Sådan en søndag formiddag, er et godt tidspunkt til lige at fatte "keyboardet" og sammenfatte de sidste par uger.

 

I sidste uge spillet vi Landskrona i det sydlige Sverige. Jeg havde en del problemer med min ryg, specielt lænden, og det strakte sig gennem både pro am, første og anden runde. I tredje runde var det faktisk ved at være ok igen, og jeg havde i denne uge ingen problemer i Silkeborg. Nå men turneringen i Sverige blev til en delt 22. plads, hverken godt eller dårligt, men hvad man nok kunne forvente når man spiller med en dårlig ryg. Runder i 69 (-2), 71 (par) og 68 (-3) samlet 5 under par, var altså ikke nok til mere end en 22. plads. Landskrona er en finurlig bane, som ikke måler ret mange meter og som har wedge spillet i fokus. Man kan slippe afsted med en del fra tee, så det er en lidt typisk Nordic League bane, med for meget plads og for korte baner.

Men men, Nordea Tours Tournament Director havde hygget sig lidt med pindplaceringerne, så det blev faktisk en fin test trods den korte længde. Sjældent har jeg spillet til så mange svære pinde over 3 runder. Det er vel det eneste man kan gøre for at forhindre voldtægt af bane ? ;-)

Ugen efter gjaldt det Ecco Tour på Ry Silkeborg og den gode gamle Silkeborg bane. Jeg åbnede på Ry Silkeborg, en bane jeg aldrig har spillet før. Det fik ikke den store betydning, for 1. runde spillede lige ind i mine hænder. Hård blæst, koldt vejr og hårde greens på den åbne bane i Ry. Jeg kom lidt skidt fra start, men mit korte spil holdt bogeys fra kortet og så fik jeg kickstartet runden på 6. hul, med en eagle. Spillede godt derfra og ind, med undtagelse fra teeslaget på 17. hul og et løst 6 jern på 18. hul. Da runden blev gjort op hed scoren minus 4, og jeg noterer mig særligt at jeg kun brugte 25 putts :-)

Jeg var faktisk sikker på at runden var god nok til at føre turneringen, men der var to herrer der var et slag bedre, så overnattede på en delt 3. plads. Jeg blev sat i bold med et par fornemme herrer, ikke at de er fint på den, men det var ikke hvem som helst. Morten Ørum gæstede Ecco Touren i forbindelse med en professionel turnering i Silkeborg med hans hovedsponsor indvolveret. Sidste mand i bolden var den førende spiller på Nordic League pt., Jacob Glennemo. Glennemo er nok den bedste putter jeg nogensinde har spillet med - uden sammenligning. To gode gutter, og en fed bold at være sat i :-)

 

Anden runde i Silkeborg blev meget spændende. Ørum havde Thomas Larsson med som caddy. Larsson er også min træner så det var første gang jeg har haft ham med rundt på en hel golf runde. Derudover var Martin Langagergaard også med rundt, som er min nye mental træner og også Mortens. Jeg var noget spændt til at begynde med, og havde en del sommerfugle i maven. Særligt at der også var 100-150 tilskuere med rundt bidragede til dette. Lad mig lige slå fast, at jeg var meget imponeret over tilskuerene. Ingen tvivl om at de kom for at se og støtte Morten på hans hjemmebane, men de var særdeles gode til at stå stille og til at klappe af Glennemo og jeg også. 

Jeg syntes jeg slap nerverne relativt hurtigt og spillede noget god og solidt golf. Det er svært helt at undgå en tur i træerne i Silkeborg, men nogen egentlig større fejl blev det ikke til. Jeg var meget skuffet over runden efterfølgende for +2 som jeg skrev under på var misvisende ifht. hvordan jeg spillede og hvilke chancer jeg havde. Særligt på de sidste 4-5 huller steppede jeg spillet op og spillede mig frem til chancer, men putteren svigtede - trods det at jeg slog nogle fantastiske putts gik de ikke i!

Nå men inden sidste runde var jeg således samlet 2 under par og på en delt andenplads, så til trods for at scoren hed +2, så rykkede jeg en plads frem i stillingen :-) Siger vel lidt om hvilken bane Silkeborg er!

I sdste runde spillede jeg i sidste bold, også kaldet førerbold. Det er tredje gang i år jeg slår ud i sidste bold. Jeg havde det meget bedre på banen end tidligere og nød at være i den position. Desværre spillede jeg ikke alt for godt, særligt mine jernslag var uskarpe. Mine drives og min putning var fortsat god, men jeg fandt ikke mange greens, og lavede en del fejl med jernene :-(
Jeg holdt min inde i turneringen takket være godt kortspil og god putning, og lå efter 11 huller på en delt 1. plads. Det vidste jeg nu ikke, men jeg havde en god ide om at jeg var godt med. Så begyndte vinden at drille mig sådan for alvor. på 12. hul står jeg over bolden og er klar til at slå mit andet slag mod green fra midt fairway, 118 m. til flaget 5 m. op af bakke. Vinden er helt klart imod og lidt fra venstre. På skovbaner kan vinden nogle gange godt cirkulere og vende i 15-30 sekunder for så at være normal igen. Da jeg stod over bolden skiftede vinden, så jeg gik lynhurtigt fra mit lille 9 jern til en lille wedge og slog den til perfektion - lige mod flaget. Bolden landede desværre 10 m. kort i det lidt tykt græs inden green og jeg kom for første gang ikke ing og i for par på runden :-(

Klart irriterert men stadig fattet reddede jeg en god par på næste hul, efter endnu et løst jernslag som havnede en del venstre om green. På 14. hul puttede jeg kort midt i hullet for birdie, inden katastrofen på 15 hul indtraf, som kostede mig 2. pladsen :-( og chancen for sejr.

143 m til hullet på det svære par 3 hul. Pinden på det nemmeste sted kort og midt i greenen. Jeg har honøren og tager bestik af vinden. Det skal lige siges at jeg har slået alle mine jernslag venstre indtil videre i sidste runde, så det kan have været med til at jeg vælger at starte bolden i højre side af greenen. Vinden er mod fra højre (føler jeg) og jeg sender en tre-kvart 7´er afsted som starter på højre side af green. Pludselig drejer den bare højre og sejler endnu mere højre.... Hmmm.... tog jeg fejl af vinden? JA! Bolden lander på en buggy sti et godt stykke højre om green og hopper Out og Bounds :-(

Det er svært at beskrive hvordan man samler tankerne og bearbejder et sådant uheld i løbet af en sidste runde på opløbsstrækningen, hvor man egentlig har taget alle sine forholdsregler og inddraget tidligere erfaringer på runden ind i beslutningen. Resultatet på hullet blev en 6´er (trippel bogey), og jeg skulle hilse og sige at jeg virkelig måtte grave dybt for at genfinde fokus efter 15. hul. Man får næsten lyst til at gå i klubhuset, hvilket jo ikke hjælper, men sådan havde jeg det. Det var en våd klud i ansigtet, og en meget bitter pille at sluge. Spillede tilgengæld næste hul til perfektion, så noget har jeg da lært ifht. at genfinde fokus. Desværre løb jeg ind i turneringens første 3 putt på 17. hul, da jeg fejlvurderede greenens hældning en smule og sendte mit birdie putt 2-3 meter forbi, og missede returen. Det var ikke mangel på fokus, blot en fejlvurdering der kostede. "Uvejr" på de sidste 4 huller medførte +4 på disse, som betød at jeg faldt fra en 2. plads til en 9. plads. MEGET utilfredsstillende resultatmæssigt, men stadig mange gode ting at tage med derfra. Jeg har spillet til at vinde, og jeg giver mig selv chancerne. Jeg skal nok lykkes og komme til tops igen i år - det er helt sikkert. Ja, og hvorfor ikke bare sigte efter at gøre det allerede i næste uge på Holstebro. En bane der passer mig godt, og som spiller ind i hænderne på dem som spiller bedst tee til green :-) Den er med andre ord, som en golfbane bør være :-)

 

Turneinrgen starter på onsdag og slutter fredag :-)

 

Hjelm

 

T8 i Sverige

2014-05-19 20:51

Så er jeg hjemme for en kort bemærkning så vil lige sammenfatte hvad seneste turnering bød på for mit vedkommende!

 

Fjälbacka er en rigtig fin bane, der på papiret synes kort og tilgængelig, men vejret optil, havde gjort fairways og forgreens meget bløde, så den spillede en del længere end hvad der stod på kortet, kombineret med rødsvingel greens som vi kender dem fra Aalborg Golfklub. Ret hårde at slå ind til, så det var ikke nemt at slå bolden tæt på. Man skulle virkelig tænke på hvor bolden skulle lande frem for at slå den til pinden. Det snød nok alle en del gange, og var vel primær grund til at vinderscoren  "kun" blev -6 over tre dage i praktisk talt kanon golfvejr. Der var da lidt vind, men ikke noget vildt.

 

Jeg åbnede bundsolidt med -4, bogeyfri. Jeg var lidt længe om at komme igang, men jeg blev belønnet for min tålmodighed mod slutningen af runden og fik med tre birdies på de sidste 4 huller åbnet turneirngen på rigtig fin vis. Anden runde var faktisk næsten lige så god, hvis man tager den lille fejl på 3 hul, hvor jeg på bedste vis fik shanket min wedge på det 117 meter lange par 3 hul... WUPS :-(

Det er faktisk første gang nogensinde jeg har slået en shank i en turneirng, så jeg blev taget lidt med bukserne nede og kunne vel ikke andet end grine af det og så bare sluge den 5´er om komme videre. Efter 18 huller var jeg total -6, og to under for runden. Rigtig godt tilfreds med spillet og muligheden for at spille med om sejr på sidste dagen.

11.30 gik jeg ud i førerbolden 1 slag efter førende spiller. Et hul senere, og et holet chip fra Rasmus Hjelm, så var vi helt lige. Det føltes som om det var min turnering, og jeg var faktisk 100 % klar tl at gribe chancen. Måske straffede ham fra oven (læs Gud) mig for at være lidt for "højt tænkede", for de næste 17 huller var en kamp for at spille mig frem til birdie chancer. Jeg havde faktisk ikke en eneste birdie chance under 5 meter fra hul 2 af og ind. Eneste birdie foruden den der kom på første hul, takket være et konge chip, blev naturligvis endnu et holet chip på hul 10... haha. Komisk. Jeg kæmpede med mit wedge spil, og ramte kke bolden godt nok til at forudbestemme hvor langt den skulle flyve, som var kritsik i forhold til at slå bolden tæt på. På bløde greens, kan man bare slå efter pinden, men det var ikk tilfældet på Fjälbacka, hvilket var fedt, for det bringer de bedste spillere frem i feltet. Jeg kunne bare ikke få spillet til at flyde på sidste dagen og måtte tage til takke md +2 og -4 samlet, sølle to slag fra omspil :-(
Surt, men samtidig positivt. 

Jeg spiller igen fredag, lørdag og forhåbentlig søndag på Landskrona i Sverige. Wish me luck :-)

 

Rasmus Hjelm

 

Eccos hjemlige turneringer skudt igang :-)

2014-05-03 21:58

Igår spillede vi tredje og sidste runde af DAT Masters på Rømø, som var første Ecco Tour på dansk jord i 2014. Når man har været på Rømø før, og har oplevet hvilket vejr (læs blæst) der kan forekomme der, så var vi RIGTIG heldige med vejret lige fra Pro Am dagen to dage inden turneringen til sidst putt i førerbolden kom til hvile på bunden af 18 hul. Jeg havde haft en rigtig god, omend hård optakt til turneringen, med en 4 dages træningslejr i Himmerland med Landsholdet. Vi havde besøg af putte ekspert fra SAM putt Lab og en Irer ved navn Donal Scott. Rigtig fed undervisning og vi fik vist alle værktøjer med der fra som tilsydeladende allerede har sat sine spor, ihvertfald hos mig :-)

For første gang i lang tid noterede jeg under 30 putts i alle 3 runder, og det er da noget man virkelig kan bruge til noget. Dermed ikke sagt at jeg nu besider de vise sten inden for putning, men jeg har fået nogle gode værktøjer til træning af putningen og til forberedelsprocessen op til turnering.

Grundlæggende handler putning om speed, read og face at impact. Vigtigst er speed :-) 

Nå men tilbage til turneirngen. Efter en åbningsrunde i minus 2, uden at spille specielt godt, fulgte jeg op med +1 på en dag hvor jeg faktisk følte jeg spillede 17 gode huller, men ikke fik nok putts i for birdie. Jeg løb ind i "uvejr "på 18 hul og var således i vandet to gange for 10-12 min senere at måtte hole en 2 meter for 7 (trippel bogey), en runde med ellers godt og stabilt spil blev ligesom ødelagt og jeg måtte grave dybt inden sidste runde. Heldigvis er jeg ved at være "gammel" i gamet og ved hvor vigtigt det er at få visket tavlen ren inden man ligger sig i sengen om aftenen. Tredje runde blev en speciel affære, hvor jeg strugglede fra tee, fandt aldrig rytmen i det lange spil, men var alligevel 6 under efter 11 spillede huller- av av av, jeg puttede godt, og så var mine wedges skarpe, hvilket de havde været hele ugen!
Desværre blev den løse driving og det lange spil mod slutningen af runden også skyld i de to bogeys der kom på de resterende 7 huller. En runde i 4 under par, samlet 5 under gave min en delt 4. plads i den samlede stilling, blot tre slag fra omspil.

Tror i at man tænker tilbage på 18 hul under anden runde ;-) ?

Det korte og præcise svar er: JA!

Der er der mange gode ting at bygge videre på, og en god turenring at se tilbage på. Wedge spillet var rigtig godt, det korte spil rigtig godt, 3 gange noterede jeg under 30 putts på en runde i træk, og en 4. plads og gode point til NL listen. Ikke dårligt, og jeg ser frem til næste uges turneirng på Nivå, hvor jeg kan bo hjemme :-)

 

Nu står den lige på lidt fysik træning, massage hos Lars Godtfredsen på mandag og så konsultation ved træner Larsson tirsdag. Så skulle jeg gerne stå kniv skarp og klar til turneringsstart på torsdag :-)

 

God lørdag aften :-)

 

Black Mountain var en herlig oplevelse - ny sponsor i teamet :-)

2014-04-14 20:21

Ja så er jeg atter på dansk jord, efter 14 dage i Thailand. Jeg havde min kæreste Michelle med, og vi tog lige en uges ferie sammen efter turneringen sluttede. Rigtig fed oplevelse, både turneringenog ugen der fulgte efter.

Det var min første gang i Thailand, og dermed også første gang jeg stiftede bekendtskab med den svenske ejede perle, Black Mountain. Hold da op et anlæg! Jeg var meget imponeret over standen kombineret med et rigtig solidt banedesign, og at spille en hel turneirng i godt vejr var bare herligt! godt vejr er nok en underdrivelse, da vi hver dag spillede i 40 grader eller mere. Det var RIGTIG varmt og fugtigt. Det var så varmt at turneirngsledelsen fik ondt af os proer og tillod os at spille i shorts - herligt :-)

Efter runder i 73(+1) 69(-3) og slutteligt 71(-1), samlet 3 under par sluttede jeg på 9. pladsen, hvilket var godkendt. Jeg havde chancerne på sidste dagen på de sidste huller for at gå lavt og kravle op i top 4, men jeg fik ikke puttsene i tilsidst, og trods en fremragende start med -3 efter blot seks huller, så lykkedes det ikke at holde dampen oppe hele vejen ind, og jeg ærger mig stadig lidt over sidste rundes 71 slag, som burde have været i 60erne. Men men, sådan er golf og det er jo :-)

Som sagt var det tilfredsstillende og mit første bekendtskab med Thailand og Black Mountain er udelukkende positiv.

Ugen efter turneringen stod den på afslapning med Michelle. Vi nød det lækrevejr, fik læst lidt bøger samt set fantastiske vandfald, reddet på elefanter, oplevet Thailandsk Nytår (vanvittige vandkampe) samt set det berømte flydende marked. Jeg ser tilbage på et par herlige uger, og en på opleveren :-)

De næste par uger står på træning, både golf og fitness, inden Ecco Touren skydes igang d. 30 april på Rømø. Jeg glæder mig til at turneringerne kommer i flæng, og ser frem til at spille uge etfer uge frem til oktober.

 

Slutteligt kan jeg gladeligt fortælle at jeg har fået en ny sposnor. Asaa Skilte & Reklame og jeg har lavet en aftale for 2014, som jeg er rigtig glad for. Asaa Skilte & Reklame er rigtig dygtige til alt indenfor reklameskilte både indendørs og udendørs. Asaa skile & Reklame kan besøges på www.asaaskilte.dk eller via min side under fanen "Sponsorer". Det er bare at klikke på logoet :-)

 

Golfhilsner fra Rasmus Hjelm

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>