Blog

Nøglen er at tanke selvtillid!

2013-08-19 13:28

Jeg har spekuleret lidt på det sidste, og jeg har været meget i tvivl om hvor jeg skulle finde svarene på mine tanker om hvorfor jeg er så svingende, og kan misse cuts selv når jeg rammer bolden skide godt.
Sidste uge i Isaberg blev en rodet turnering med afbrydelser, pauser og genoptagelser etc. Det var ens for alle, men jeg fik ikke noget ud af en uge, hvor spillet var godt, særligt i anden runde syntes jeg at spillet var i særklasse. Alligevel så siver det mod slutningen af runden, og jeg har det skidt med mig selv på banen. Rigtig ked af det!
Jeg fandt først svarret i denne uge i Himmerland, efter anden runde, hvor Thomas Larsson gik med rundt og observerede spillet. Jeg føler jeg er et godt sted mht evaluering af slagene og mht at få sluppet et dårligt slag og gøre det bedre næste gang. Jeg er et godt sted teknisk med det lange spil, med wedgen og med putteren. Trods det, så står jeg lidt i vejen for mig selv og Larsson observerede noget som ramte mig og som helt sikkert er et fokus punkt fremover. Det var det også de sidste to dage i Himmerland. Jeg tanker ikke selvtillid når jeg har chancen for det. Jeg fokuserer på at slaget kunne gøres endnu bedre, hvilket er okay, men det er jo fjollet ikke at give sig selv credit for at de slag som stadig er helt ok, når det nu engang løser opgaven.
Man skal stræbe efter at gøre det bedst muligt, men det er umuligt at slå alle slag til perfektion, og det er ikke kun perfekte slag der skal give selvtillid. Good bad ones er også gode. Et langt putt med perfekt speed der bare er læst lidt forkert er også et godt slag. Det gælder også et brændt kort putt der er slået rigtigt, men læst forkert. Alle disse slag på en runde skal tanke selvtillid, for uden selvtillid, er det svært at stå øvert på skamlen efter sidste runde.
Mit fokus har været alt for meget på at vinde, frem for at spille mod mig selv hver dag. Man skal huske på, at selvom man spiller godt, ja kanon, kan der altid være en anden der gør det samme og får 1-2 putts mere i end en selv, men vinder man over sig selv hver gang, så har man gjort det man kunne, og resten er bare et produkt af arbejdet. Jeg ser tilbage på et år hvor der har været 5-6 gode chancer for at vinde, men min iver efter sejr, har gjort at jeg har stået lidt i vejen for mig selv og ladet andre til fadet når turneirngen skulle vindes. Det er lidt frustrerende, men det er slut nu, ikke at jeg så mener at jeg vinder resten i år, det gør jeg næppe, men jeg vil gå efter at slå mig selv hver gang, og tænke på placering som et produkt af det arbejde jeg udfører. Jeg kan ikke fremtvivnge resultater, men ved at jeg er en af de bedste spillere på Nordic League, og jeg hører til i toppen. Nu gælder det om at få tanket selvtillid, som jeg i høj grad gjorde i de sidste to runder i Himmerland. En T5 i Himmerland er endnu en god uge på jobbet, og der er virkeligt ikke langt til toppen. Havde jeg scoret bedre anden og fjerde dag, hvor forholdene var gode, så havde jeg vundet i Himmerland. Jeg var bedst i feltet i første og trejde runde sammenlagt, hvor blæsten var hård og forholdene svære. Jeg manglede bare at slå dem tættere på hullet under de nemme forhold. Min ballstrikning var god, men jeg døjer lidt med at jeg slår bolden for langt ifht hvad jeg plejer at gøre. Jeg skal lige blive lidt bedre til at mærke efter om svinget er en smule bedre end normalt, for rammer jeg en god dag med svinget slår jeg ret langt. Længere end nogensinde. Det er fedt og skidt på samme tid. Det er fedt fordi jeg ved at jeg rammer et bedre og mere stabilt sving, som giver mig en effektiv flugt, og jeg kan sætte mere fart i køllen, omvendt er det svært at tage 1 jern mindre en jeg har været vandt til de sidste 3-4 år. Det er en balance jeg skal lære at mærke og føle bedre.
Alt i alt meget tilfreds med tingene i Himmerland, og jeg fik vigtigst af alt tanket en del selvtillid og jeg glæder mig til at komme tilabge til Himmerland og spille Race senere på året. 
Næste stop er Landeryd i Sverige, tager afsted på onsdag og turneringen starter på fredag.
God mandag!

Hjelm
 

Lille update herfra...

2013-08-06 11:37

Det har været en hekisk periode med masser af golf, godt vejr og travle dage, derfor denne sene blog update...

Efter en god uge i Finland, kom en uges pause for atter at vende tilbage til Finland for at bygge videre på 3 pladsen og målet om at kravle op af Nordic League listen. Det skulle vise sig at være en møg frustrerende uge, hvor jeg mistede cuttet trords det at jeg spillede godt. Mærkeligt spil det golf.  Jeg var noget skuffet over ikke at spille alle dagene. Jeg drivede den godt, ramte bolden godt, men ramte ingen længder :-( det kostede mange bogeys og kombineret med en trist putte uge, checkede jeg desværre tidligt ud. Heldigvis skulle ugen efter vise sig at være opmuntrende, og jeg spillede egentlig fint alle dagene i Norge, især min driving blev god i løbet af ugen. Jeg spiller par 5 hullerne godt og wedge spillet er på vej den rette vej. Jeg sluttede på en delt 7. plads i Norge, og skød tre gange 68 (-4), stabilt og solidt!

Efter Norge gik turen til moder nordjylland hvor vi lørdag og søndag spillede sidste weekend i Danmarksturneringen. Allerede lørdag sikrede vi os plads i slutspillet sidst på måneden, med en hjemmesejr over Breinholtgård. Lækkert, og jeg har på fornemmelsen at vi udvider skabet med DM sejre i år ;-)

Ellers står den på turnering stort set hver uge de næste 4-5 uger, så der er nok at se til, og masser chancer for avancement og sejr.
Måske den kommer allerede i denne uge i Sverige på Isaberg. Sidst jeg var der, blev jeg nummer 2, så det er en bane jeg har det godt med og en bane jeg har gode erfaringer med! Glæder mig meget og ser frem til at spille en god bane igen!

God dag og nyd nu sommeren :-)

Hjelm

 

God start efter en svær beslutning!

2013-07-16 10:22

Ja selv om man beslutter sig for noget, og selvom man føler det er det rigtige, så er der hele tide en tvivl der nager... Er det nu det rigtige og er det nu det rigtige tidspunkt at gøre det på. Særligt når kollegaer prikker til en med kommentarer som "Hvorfor spiller du ikke CT i denne uge, du kom da ind".
Men sådan er det vel og det skal man bare være god til at sortere fra, inderst inde kan man selv bedst mærke hvad der er rigtigt, og efter min beslutning er der lidt mere ro på, mht. planen for resten af sæsonen. Jeg tog et godt skridt på vejen i sidste uge, hvor der blev spillet Gang Open i Finland. lidt skuffende med den manglende omtale i diverse golfmedier, men det skal vel ses i lyset af at JB Hansen var ved at gøre skrive historie i Skotland. Det er fair nok, og jeg er glad på hans vegne. En 3 . plads i den turneirng er virkelig flot!!!
Jeg selv blev også nummer 3, og tjente vel kun en brøk del af JB hansens 3. plads ;-)
Men jeg er godt tilfreds med ugen og fik ændret nogle af de ting der havde haltet et stkke tid. Jeg syntes min putning var god over hele ugen, på relativt svære og tricky greens. Min driving var fantastisk og jeg slog den ret langt fra tee. Også med jernene var jeg lang i den uge. Lidt mærkeligt, men ret fedt. Det gav dog anledning til et par fejl hist og her, hvor jeg fik placeret mig forkert på greens grundet den pludselige ekstra længde.Jeg kæmper stadig med at holde et godt niveau med wedgen, men fandt ud af noget godt på rangen sammen med Anders Schmidt og Daniel Løkke, så nu er der en vej at følge og der skal bare arbejdes med det i højere grad end tidligere.
Scores i 69(-2), 70(-1) og en afslutende 67´er(-4) - samlet minus 7, var ét slag for meget til at komme med i omspillet om sejren, men 3. pladsen var et godt skridt på vejen til Nordic Leagues top 5, som er målet for resten af sæsonen. Man ved aldrig hvad man får ud af tourskolen, men jeg tror på at jeg spiller mig hele vejen til Final Stage igen i år.
Nu har jeg en fri uge som giver mulighed for at arbejde lidt med tingene inden jeg i næste uge (onsdag) tager til Finland igen. Ser frem til det og til at lave endnu en topplacering!

God dag derude...

Hilsen Rasmus Hjelm

Sadler om!

2013-07-09 12:46

Bare rolig, vi snakker ikke karriere skifte eller lignende, som overskriften kan antyde, nej jeg trænger til at få lidt ro på planlægningsfronten, og vælger resten af året at spille Nordic League (Ecco + Nordea Tour). Jeg satser på at jeg kan spille mig ind i top 5 på den liste ogderved have en god kategori til CT den vej næste år. Tourskolen venter også forude, som jeg naturligvis spiller!
Jeg har haft så mange blandede følelser hele året mht hvad jeg skal vælge af turneringer og hvorfor. Har endda skrevet for og imod op et par gange og er nu kommet frem til, at jeg ikke satser på CT mere i år. Sandheden er, at jeg set i bakspejlet kunne have spillet 5-6 turneringer allerede på CT, og jeg er inde i denne uge og kunne få et wildcard i næste uge, men grundet al for sen indslusning i turneringerne, så har jeg et par gange været på vej til anden turnering og så fået meldingen at jeg nu var inde på CT. De tre turneringer jeg har spillet har ikke været noget at skrive hjem om. Bedste forsøg på en hæderlig turnering kom i Tjekkiet, hvir jeg spillede med låne køller. Der er pres på når man pludselig står på ud epå CT og ved, at man har ca. 8-9 turneringer til at spille 25.000 (T80) Euro ind på, sdom vil give kategori 8 næste år. Kategori 11 (T120-81), som jeg har haft i år er ikke en skid værd i mine øjne. Det er umuligt at planlægge noget, og flybilletterne bliver bare dyrere og dyrere jo senere man kommer ind i turneringerne. Det er virkelig noget der kan give grå hår, for det er så svært at spå hvadenten reservelisten rykker 0 pladser eller 15 pladser ligepludselig. Nu gider jeg ikke bruge 2 sekunder mere på dette, så nu får den fuld gas på Nordic League.

Flyver til Helsinki i morgen og spiller Aura Golf på Nordea Touren fredag-søndag. Jeg glæder mig og ser frem til at finde sommer formen frem :-)

Golfhilsner fra Hjelmen.

(Ned)tur i Tjekkiet :-(

2013-06-09 18:01

Ja det blev ikke til den uge, jeg vil huske alt for længe i Tjekkiet! Formen var ellers god, og selvtilliden høj inden afrejse!
At det skulle vise sig, at vi kke kom til at spille med vores eget udstyr var der nok ikke nogen der havde forudset. Tirsdag da vi landede i Prag, var golftaskerne ikke med (Schmidt, Hulhadl og undertegnede). Normalt en smal sag, for de kommer jo bare med næste fly, ikke? Og der var 3 ankomster til Prag fra København samme dag. Ingen problmer, omend lidt irriterende ikke at kunne prøve spille hele banen!
Onsdag er der altid Pro Am, så der er det kun muligt at spille 9 huller om morgenen, hvilket vi planlagde. Heller ikke dette skulle lykkes, for køllerne nåede ikke frem tirsdag. Det gjorde de heller ikke onsdag, og det udviklede sig i en retning ingen af os rigtig brød os om. Når vi ringede til Czech Airlines og hørte om der var nyt, så fik vi hver gang at vide, at vores bags ikke figurerede i systemet, og at de havde skrevet til København og spurgt om vores bag stod der. Vi ringede også flere gang til københavn, som svor at der ikke var nogen bags der. Hvor er de så? Ingen vidste det! Så blev plan B sat i værk. Nogle single handicappere i klubben stillede deres udstyr til rådighed, og så var det bare at plukke det man kunne bruge. Mit valg/min eneste mulighed var at spille et sæt der var en hel tomme forlænget, med regular skafter, som var 3-4 grader upright. Mine egene jern er standard i længde og lie, og så er de med ekstra stive skafter. Tror i de "nye" jern performede? (læs:NEJ!!!).
Jeg fik lov til at låne Thomas Nørrets køller og wedges torsdag, og fredag lånte jeg Steven Jeppesens køller og et par wedges. Ikke engang wedge sammensætningen matchede min egen bags :-(
Valget mht putter blev Pro shoppens udvalg en del af. Jeg købte en Odyssey der havde samme længde som min egen, og som mindede mest om den jeg bruger selv. Den del af bagen var faktisk den bedste denne gang :-)
Nå men igang kom turneringen, og uden chance for at have haft tid til at lære udstyret at kende, så blev det pludselig min tur på første tee. Presset? Ja det tror jeg nok. Trods udstyr der passede af H...... til, så kom jeg rundt i par i første runde, minus to i anden runde for at misse cuttet med ét sølle slag. Pænt skod, og pænt irriterende :-(
Jeg syntes jeg gjorde en god indsats både spil mæssigt og mentalt - det var mildest talt ikke særlig sjovt at tee bolden op med 14 køller man knap kendte! Og da min kategori giver ikke adgang til så mange turneringer, kombineret med en gylden chance på en bane man elsker og har gode erfaringer med, var det ekstra skidt at spille under de betingelser. Det var svært ikke at være en smule irriteret over situationen og have lidt ondt af sig selv.
Prikken over i´et kom lørdag da vi skulle hjem. Blev ringet op af Jeppe Huldahl, som fortalte at vores bags var dukket op i Prag Lufthavn, så nu kunne vi da lige hente dem inden vi skulle hjem. Undskyld sproget, men tak for lort...! Særligt, da jeg tordag aften havde skrevet til Titleist, at de nok var nød til at bygge et komplet sæt til mig. Jeg troede aldrig jeg skulle se min golfbag igen. Følte jeg var nødt til det, i og med den ikke var at spore nogen steder i systemet. Og i København havde de den jo heller ikke! Den var faktisk bare dømt gone.
Jeg får desværre ikke alt udstyret gratis, så måtte betale for jernsættet og køllerne. En udgift man gerne ville være foruden, men med tanke på, at bagen nok var væk, så skulle jeg jo sikre at jeg hurtigst muligt kunne få noget magen til så jeg kunne komme til at træne igen og spille den næste turnering med grej jeg kendte...

Nu står jeg snart med to identiske golfsæt!

Det var lige lidt om min tur til Tjekkiet, som bestemt kunne være forløbet lidt mere smooth (som man siger).

Shit happens, og jeg skal love for at "the shit fell down on me this time!" :-(

Fri uge forude, så der skal trænes igennem og arbejdes frem mod Nordea Tour på Miklagård i Norge!

God søndag aften.

Rasmus Hjelm 

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>