Blog

La Manga version 5,0

2014-03-30 17:10

Jeg ved ikke lige hvor jeg skal starte med at fortælle om eventyret nok engang på La Manga i Spanien. Jeg følte jeg var godt på vej til noget teknisk brugbart, eller for at sige det mindre jydsk, noget godt :-)
Jeg må sande, at hver gang jeg har været på La Manga så er det som om at uanset om man rammer den godt, skidt eller midt imellem så er det som om at jeg aldrig rigtig har ramt niveauet der iforhold til at score godt, og at slutte højt i stillingen. Et af mine fokus punkter inden afrejse var at jeg havde ekstra ordinær fokus på at være bedst mulig forberedt til det lotteri alle spillerne mener greens er på La Manga. Jeg brugte meget tid på at putte alle muligt putts på greens under de to prøve runder og jeg syntes faktisk set i bakspejlet at det lykkedes ret godt! Jeg har tidligere puttet alt alt for mange gange dernede, og i år var det faktisk ikke putningen der gjorde at jeg ikke sluttede så højt i stillingen. Jeg slog bare for mange dårlige slag og disse var ikke kun dårlige, de var destruktive, så det var uheldigt og noget jeg arbejder på at komme af med. Jeg spillede mange gode huller, slog mange gode slag og syntes egentlig jeg gjorde det jeg kunne for at lykkedes bedst muligt, La Manga er bare ikke lige mit favorit sted at spille. Jeg har været der 5 gange nu, altså spillet der de sidste 5 år, og jeg tror at jeg i år med en 17. plads i anden turneirng høstede min hidtil bedste placering dernede, så på den måde er det faktisk positivt nok. 

Jeg landede igår til middag, har fået vakset alt mit tøj og lige lagt det i kufferten igen. Imorgen tidlig går turen nemlig til Thailand, hvos jeg spiller Nordea Tour på Black Mountain. Jeg har kun hørt godt om banen og stedet, så det ser jeg rigtig meget frem til :-)

Jeg tager Michelle med og måske hun skal gå caddy dernede - bliver meget sjovt. Turneringen tæller ikke til Nordic League, men den er ret pengestærk med sine 400.000 SEK fordelt på 26 spillere og en turnering uden cut. Jeg har nogle ting jeg skal arbejde på, og lykkes det nogenlunde, så håber jeg at jeg lørdag kan stå med en af de større checks blandt de 26 spillere :-)

God søndag :-)

 

Træningen går godt :-)

2014-03-12 15:05

Efter hjemkomsten fra Nordea Winter Series har den stået på lidt restitution, jeg er jo ikke helt ung mere, og kroppen var brugt efter de 16 dage syd på. Selvom jeg tog afsted i super fysisk form, så bliver den altså brugt, og jeg var træt da jeg kom hjem. 

Et par tiltrængte hviledage er blevet fulgt op af træning frem mo La Manga, som står næst på skemaet. Jeg flyver dered den 18, så det kan aldrig vare. Gæder mig :-)
Træningen går godt og jeg føler jeg er et godt sted teknisk. 

Ellers er der sket et par nye ting efter hjmkosmten. Jeg har mødt en herre ved navn Lars Godtfredsen som kommer til at hjælpe mig med at holde kroppen fit og bevægelig fremover. Han er massør og en habil golfer selv, så det er et herligt samarbejde som jeg glæder mig til at komme endnu dybere ind i. Jeg havde en super sundhedssektor omkring mig da jeg boede i Aalborg, og har haft lidt svært ved at finde folk der kan hjælpe på samme måde og i samme omfang, men nu ser det ud til at lysne på den front.

Ellers kan jeg fortælle at jeg er blevet opfordret til at være en del af spillerrådet på Nordic League bestående af to svenske spillere og to danske. Måske kommer der også en finne og en nordmand ind over, men i første omgang er det vist "kun" 4.
Jeg blev ringet op af Flemming Astrup som fortalte om ideen, hvilket lød super og tiltrængt. Jeg kan godt lide at have indflydelse og at være en del af en medbestemmende gruppe, så det var ikke svært at takke ja til tilbudet, og jeg ser det egentlig som et skulderklap, og går ind til opgaven med en god portion erfaring og en høj motivation og ambition om at tale spillernes sag. Ikke at der er problemer af nogen større art på Nordic League, men der vil altid være nogle småting hist og her - og jeg tror jeg er god til at formidle begge veje (Tournament director vs spillere).

God dag derude og nyd det gode vejr :-)

 

Hjelm

2014 Sæsonen skudt i gang med en sejr :-)

2014-03-04 09:22

Hej med jer.

Så er jeg atter i Danmark efter lidt mere end to uger i Spanien. Det er skønt at være hjemme igen, og jeg ser tilbage på mange gode ting.

Jeg var i Alicante indledningsvis sammen med Jesper Lerchedal og Jeff Winther for at få spillet nogle runder. INgen af os havde været på græs eller spillet en runde golf i lang tid, så formålet var at få spillet en del runder. Spillet var lidt blandet, men jeg fik lukket godt af sidste dag ved af skyde minus 6 på El Valle. Dagen efter kørte vi til Lumine ved Barcelona, hvor Nordea Tours Winter Series fandt sted. Lakes Open og Hills Open. De to prøverunder gik ikke alt for godt, så jeg var en smule betænksom mht. spillet og sæsonstarten.
Jeg ringede faktisk til Thomas Larsson inden første runde i håb om at få et par ting at arbejde med. Jeg fik ikke fat i ham desværre, men havde en fin opvarmning inden runden.
4,5 time senere var jeg 5 under par på banen Hills og i front i turneringen. Jeg spillede rigtig godt, og var rigtig skarp fra tee med undtagelse fra et enkelt drive på hul 7 (mit 16. Hul, som kostede en bogey).

Dagen efter spillede vi Lakes og jeg fortsatte hvor jeg slap dagen før. Spillede godt og lavede kun én enkelt fejl mod slutningen af runden da jeg fik trukket min wedge over i modsatte side af green end der hvor pinden befandt sig. Det resulterede i 3 putts og dagens eneste bogey. Med 6 birdies på kortet resulterede det i minus 5, og samlet 10 under par. Da dagen var omme første jeg med 5 slag.
Skaønt at have ”sat feltet til vægs”  J

Jeg må indrømme, at jeg havde lidt svært ved at samle mine tanker om tredje og sidste runde. I bund og grund var turneringen jo næsten min, og det krævede egentlig bare en fornuftig runde og så skulle den være hjemme. Jeg var en smule nervøs allerede om aftenen og om morgenen også. Jeg havde besluttet mig for at spille klog golf og ikke satse noget, men bare spille efter sikre pars og så lade birdies være bonus. Et noget nervøst 1. hul satte nerverne lidt mere i fokus, jeg slog faktisk ikke et eneste godt slag på hullet, hehe…

Heldigvis var jeg skarp allerede på 2 og 4 hul og fik lavet birdies på begge disse. Jeg spillede godt på hele forni, med undtagelse af hul 1, og var således 11 under for turneringen inden de sidste 9 huller. Mit forspring var trods fornuftigt spil skrumpet lidt da mine medspillere spillede aggresivt og med succes. De var hhv 3 og 4 under på de første 9, så jeg var egentlig ”kun” 3 salg foran dem begge. 3 er stadig godt, men jeg syntes jeg var nød til at sende et signal om at det var mig der skulle og ville vinde. På 12. hul så det så ud til at mine medspillere var over green tæt på vandet i to  slag på det lange par 9 hul. Jeg nåede blot at tænke, at jeg ville slå det sidste søm i kisten og trække fra dem på hullet. Men mit slag (fra midt fairway) endte i vandet bag green og mine medspilleres bold var begge ok så i stedet for at rykke afgørrende fra så hentede de hhv 1 og 2 slag på mig. Det var noget værre noget og de næste 4 huller spillede jeg meget nervøst og tog nogle dumme beslutninger. Jeg havde fadet bolden til perfektion de første 2 dage og igen på forni, og begyndte pludselig at se en draw for mig. Som jeg svinger køllen pt er draw tanken næsten forbudt, så det resulterede også i to overgjorte draws der begge endte i vandet til venstre. På mindre en end time gik jeg fra at føre med 3, til pludselig at være bagud med to, med to huller igen. Var det virkelig sandt? Havde jeg lige foræret denne turnering væk? Jeg gav mig selv en god chance for at hente det ene slag på 17 hul, da jeg slog den til 2 meter, men af uvisse årsager puttede jeg for kort. Mon ikke de sidste 4-5 huller stadig påvirkede min koncentration og min evne til at tænde/slukke for koncentrationen.
På 18 hul slog David Palm, som førte med to, godt til højre fra tee, som skulle vise sig at blive afgørende for at jeg med min sikre birdie faktisk vandt turneringen. Han blev nu stillet i den position jeg havde stået i tidligere og skulle træffe beslutningen om at satse eller spille sikkert. Han satsede og mislykkedes med det og endte op med at lave double bogey på hul 18, mod min birdie var det et ”three shot swing” som man siger og jeg vandt min anden professionelle turnering J

Jeg var lidt usikker på om jeg havde vundet da jeg puttede i, eller om jeg skulle i omspil så jeg fik desværre ikke fejret det med en sejrsreaktion eller nogen jubelscene, men hold nu op, hvor var jeg en glad mand da jeg blev lykønsket af øvrige spillere tilbage i klubhuset, dommere og turneirngskomite. Det var VILDT lækkert og jeg var rigtig stolt. Er det stadigvæk. Jeg var hele følelsesregisteret igennem på de sidste 7 huller. At går fra at føre komfortabelt, til at smuldre, til at sejre til sidst var vanvittigt. Egentlig var jeg i god kontrol og spillede godt, men jeg lod det glide og tog nogle dårlige beslutninger. Jeg kan med sikkerhed sige, at det ikke er let at føre med 5 slag, hvilket er helt latterligt. Man vil vel hellere føre med 5 slag end med 3,2 og 1 slag? Den mentale udfordring blev for mig, at jeg følte jeg havde vundet, og at alt andet ville være en skuffelse, så jeg gik ud med ingenting at vinde og alt at tabe. Det var en dum følelse, men den havde jeg altså.
Skulle det ske igen, at jeg fører stort (og det gør det J) så er jeg bedre klar til opgaven og ved at det handler om at være beslutsom, at have og holde sin gameplan og lade være med at forcere som jeg gjorde på hul 12 den dag.

Anden turneirng blev så desværre til noget rod for mit vedkommende. Jeg spillede egentlig over de 36 huller (missede cuttet med et sølle slag), 31 fornuftige huller, og havde mine sidste 5 huller i den turneringen bare været 5 bogeys i stedet for tre tripler og to doubler, så havde jeg ligget nummer 5 inden sidste runde. Så selvom det var meget utilfredsstillende at misse cuttet i anden turnering, så var der alligevel en del kvalitet i det , selvom jeg mistede min fornemmelse for mit sving dernede. Mine fejl var bare store når de indtraf og jeg blev straffet hårdt et par gange. Jeg må sige, at det er nogen tid siden jeg har skulle følge op på en sejr, og det er altså sådan lidt "knald og fald" agtigt. Enten fortsætter man stimen eller også så styrter man med et brag. Havde jeg fået at vide inden afrejse at jeg ville misse et cut og vinde den anden, så havde jeg nok bare sagt "ja tak" så ingen fortrydelsesrtet nødvendig. Jeg er meget glad for min start i 2014, at vinde den første turnering var fantastisk og jeg syntes det vidner om at det hårde arbejde i vinter eller særligt den sidste måneds tid hvor jeg har knoklet på og trænet hårdere end tidligere år, virkelig bærer frugt og gør at opstarten ikke er helt så hård som den plejer at være. 

Nu står den på 14 dage hjemme i DK inden jeg igen skal afsted til Spanien og spille to turneringer, denne gang ECCO Tours Winter Series på La Manga, et sted jeg kender ret godt efter hånden.

God tirsdag :-)

 

Rasmus Hjelm

 

 


Træningen går fint, countdown til sæson start...

2014-02-07 21:58

Hej med jer.

Fandt lige et lille "hul" i tidsskemaet til at få lavet en blog.
Træningen går godt, og der er fokus på wedgegamet/pitching. Jeg er kommet et godt stykke med de tekniske ændringer der er nødvendige, hvis jeg skal være stabil med min wedge. Nu skal jeg til at teste det af i praksis udenfor gennem nogle tests. Sneen er ved at være væk, så det er perfekt :-)
Træningen udenfor golfbanen/træningsbanen går rigtig rigtig godt. Jeg føler mig bomstærk i øjeblikket og får virkelig trænet bedre end nogensinde i fitness pt. har rigtig meget lyst til at stige hvergang og løbe hurtigere hver gang så der bliver gået til vaflerne ;-)

Om en god uges tid pakker jeg igen taskerne og tager for alvor hul på 2014 sæsonen. Den kickstartes på Lumine ved Barcelona. Her afholder Nordea Touren to turneringer i stil med det Ecco arrangerer på La Manga i marts. Det bliver godt at komme igang, men ærligt talt så ved jeg ikke helt hvor jeg står henne formmæssigt. Jeg føler jeg rammer gode perioder i træningen, hvor jeg rammer kuglen lækkert og jeg får også holdt det korte nogenlunde ved lige, ihvertfald så godt som man nu kan indendørs. Jeg var ikke særlig begejstret i USA over niveauet på banen, men jeg ved også at der er forskel på at spille 18 huller på en træningslejr og så på at spille med et scorekort i lommen når der er penge og point at spille om. Jeg tror på det i høj grad handler om at være det rigtige sted mentalt når vi går igang, fremfor at spekulere på formen. Jeg må spille med det jeg har når turneringen starter, og hvem ved - måske er det fuld fart fra sæsonstart, måske er det survivor. We´ll see :-)
Men jeg syntes faktisk jeg har trænet mere og hårdere i år op til 2014 sæsonen end jeg har gjort tidligere. Det er bare svært at måle på om det går frem ad med tingene når 85 % af træningen foregår indendørs. Jeg har haft som mål med træningen at få væsentligt flere timer ind i det en jeg plejer og det har jeg fået gjort, så nu bliver det spændende at se om der er kortere vej til god form når det gælder ;-)

God weekend!

Sportslige Hilsner fra Rasmus Hjelm

 

Godt igang i 2014 :-)

2014-01-22 17:34

Hej med jer.

Så kom jeg for alvor igang med træningen i 2014. I perioden 10-20 januar var med DGUs landshold i USA, Florida, og træne.
Jeg har været med de sidste to år og det har, ligesom de to foregående gange, været rigtig rigtig godt. Jeg syntes egentlig jeg ramte kuglen godt inden afrejse, men når man pludselig står på græs og skal spille huller, så finder man ud af at der skal lidt WD-40 til førend det bliver rigtig godt. Der blev over de 10 dage givet den god gas med både fysisk træning, spil på banerne samt teknisk træning i wedgespillet og det lange spil. Endvidere havde DGU sørget for at vi fik en ekspert fra Wales til at komme og snakke om putning. Han havde en spændende tilgang til dette og fortalte om sit syn derpå og kom med nogle øvelser som vi alle tog til os. Det tog udgangspunkt i hvor god man var på kortere putts, lange putts og generelt på speed og green reading. Han satte en ligning op som lød således: A + B + C + D = 0

A er Read, B er Aim, C er Speed og D er Stroke. Læser man putts rigtigt er A = 0, sigter man rigtigt er B = 0 og kan man putte med den perfekte hastighed (Speed) så er C = 0. Hvis D skal være 0 er ens teknisk så god at man slår putsene præcis der hvor man sigter. Det som ligningen ovenfor fortæller er, at så længe parametrene A,B,C og D går i 0, så har man en chance for at putte godt. Man kan godt læse putts forkert bare man gør det lige forkert hvergang og så kompenserer for dette ved eksvis at skubbe/trække sine putts lige meget hver gang. Det eneste det kræver er, at man ser en god stabilitet i det. Det dur ikke at ligningens resultat ligger på eks vis, -1,3,5,0,-1,3,0,2 for så er stabiliteten og dermed chancen for at ramme hullet så ustabil og tilfældig at man egentlig ikke har en reel chance for at have et højt bundniveau selv om man træner mange timer. Det handler om via øvelser at finde frem til sin ligning. Læser man putts godt nok (A), sigter man også der hvor man tænker på at sigte (B), passer ens hastighed til det read man valgte (C) og har man god nok teknik til at gøre dette (D). Jeg fandt frem til at min udfordring var A og C relateret. Jeg læste generelt ikke nok break på de putts jeg slog sammen med gutten fra Wales og så ved jeg med mig selv, at min speed kan variere en del. Selvom det ikke var et problem på de putts vi slog sammen. Hans råd til mig var at bruge meget tid på at tilpasse mig green speed uge efter uge samt udvælge putts læse dem, og finde ud af om jeg under/overlæser dem. Hvis jeg i en uge underlæser på putting greenen under træning og oplever at misse puttsene på den lave side, så er ligningen ikke sværere end at jeg er nød til at løse ligningen således mit resultat ikke er minus hvergang. Det kræver ennten en knald hård speed at hole putts når bolden ruller under hullet for tidligt, ellers også skal jeg "skubbe" eller "trække" puttsene for at sikre mig at de ikke falder af, disse to faktorer ville ikke være de foretrukne, men derimod vil jeg tilpasse mit sigte. Jeg ville læse mit putt og ser jeg 30 cm break, vil jeg nok overveje om ikke jeg skulle sætte den 5 cm mere. Man skal prøve sig frem, og det er ikke sådan at man pludselig skal sætte alle putts helt vildt, for man skal kunne kombinere hvad man ser med det man har oplevet, og man skal også være god til at tolke hvorfor man missede hullet ud fra A,B,C og D. Jeg tror på det kan blive et super værktøj, og jeg vil gøre brug af det så snart greens åbner for udendørs træning igen :-)
En sidste ting han snakkede om var, at de fleste spillere har et favorit break, og har man et favorit break, så er det fjollet ikke at prøve at ramme dem så ofte som mulgt og lade det indgå i gameplanen fra tee til grren. Jeg kan godt følge ham, men jeg er også af den overbevisning, at ens favorit break skifter jævnligt. Nogle dage er det umuligt at sigte venstre om hullet, andre gange er det bare rigtig nemt og føles perfekt :-) Golf er svært at blive klog på, men jeg er sikker på at gutten fra Wales har fat i noget godt!

 

Desværre er jeg nok nødt til at rykke indendøre med træning da vinteren for alvor har ramt Danmark. Sådan er det, og det handler om at få det bedste ud af det :-)

God aften!

 

Rasmus Hjelm

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>