Profil

Navn: Rasmus Hjelm Nielsen
Fødselsdato: 29. november 1984
Civilstatus:
Kæreste, Michelle gennem 9 år.

Lidt om mit golf livs begyndelse:
Min introduktion til spillet fandt sted i Hals Golf Klub. Det var min onkel, der en dag inviterede hele familien med. Jeg var straks solgt.
Efter et par år i Hals flyttede jeg til Ørnehøj Golfklub i Gistrup. Ørnehøj repræsenterede jeg i 8 sæsoner. Jeg debuterede på førsteholdet i en alder af 14, og som fast mand i truppen var jeg med til at rykke klubben fra 3 division til i 1 division.

I slutningen af sæsonen 2006 skiftede jeg til Aalborg Golfklub, hvor jeg har spillet siden. I min korte tid, er det blevet til 3 Danske Mesterskaber for hold i Elitedivisionen. En gang som amatør i 2007, igen i 2009 og 2010 - begge som professionel.

Junior tiden:
Som junior vandt jeg det Nordjyske Mesterskab to år i træk (2002 og 2003).

Største bedrift:
Min største bedrift som amatør ligger et par år tilbage i tiden. 2007 for at være helt nøjagtig. DM Slagspil, som blev spillet på Dragsholm, glemmer aldrig. At vinde DM og dermed titlen som Danmarks bedste golfspiller 2007 var stort. Indgraveret i trofæet er navne som Thomas Bjørn og Søren Hansen. At blive nævnt og husket blandt disse navne, vil jeg altid tænke tilbage på som værende noget helt specielt.

Som professionel, var det fedt vinde allerede vinde i min kun anden sæson som professionel. Da jeg for blot 19 gang teede bolden op som pro sejrede jeg i 2010 ved Danfoss Masters i Royal Oak. Jeg sluttede som nr. 4 på Nordic League, og tilspillede mig kategori på Challenge Touren til 2011.

Landsholdskarriere

I 2005 blev jeg en del af landsholdet. Jeg var fast mand i A truppen til slutningen af 2008, hvor jeg efter VM i Australien turnede pro. I 2009 og fortsat i 2010 er jeg i landsholdsregi som en del af DGUs pro team.

Turneringer i udlandet med landsholdet:
I 2007 og 2008 spillede jeg EM for det danske landshold. Det blev afviklet i henholdsvis Skotland og Italien. Resultatet i 2007 blev en flot 6. plads, hvilket er den bedste placering for Danmark i historien.
Ved EM individuelt i 2007 i Tyskland, Berlin, var jeg bedste dansker. Da EM individuelt blev spillet i Danmark i Esbjerg sluttede jeg på en 11 plads.
Min amatør karriere blev sluttet flot af i Australien, som i 2008 husede VM for landshold. Det var en kæmpe oplevelse jeg sent vil glemme. Jeg var ved denne lejlighed bedste dansker individuelt.
Derudover er jeg 3 gange sluttet i Top5 i internationale amatør turneringer og 7 gange i Top10.