Trodsede elendig forberedelse...

2011-10-10 11:59

Golf er ikke til at blive klog på. Det viser min sidste uge i Frankrig, Lyon, ganske perfekt. Jeg kom ind i turneringen tirsdag og skulle således flyve afsted til Lyon onsdag (turneringen startede torsdag). Uden prøvespil, uden kendskab til bane eller lignende høstede jeg sæsonens bedste resultat. 
Da jeg landede onsdag aften, manglede både køller og kuffert. Det er bestemt ikke første gang det sker for mig, og gud hvor følte jeg verden var mod mg. Jeg blev lovet, at det kom tidligt næste morgen, så det beroligede mig lidt. At det så først kom torsdag til middag 11.30, gjorde torsdag til en neglebidende dag. 
Jeg havde fået lov til at få en sen start af Challenge Touren i og med jeg først var sent inde i turneringen og først ankom til Lyon onsdag aften. 14.20 teede jeg ud, i blinde kan man vil sagtens sige. Jeg havde ikke set noget af banen overhovedet. Anders Schmidt og jeg, som boede sammen onsdag til torsdag snakkede lidt om banen onsdag aften og han var så venlig at købe en baneguide til mig, så jeg kunne kigge lidt i den inden runden. Men at se banen på papir er ikke det samme som at spille den og se den "in real life" vel?
Nå men jeg kom afsted og spillede egntligt fint. Jeg kom rundt i to under par, hvilket var tilfredsstillende i og med jeg ikke havde prøvet banen. Jeg blev klogere på banen og synte sjeg havde en god strategi til dagen efter. Der blev det tl 4 under par, en lidt blandet runde men med 6 fugle og en øgle var der også meget godt. Lavede eagle på 15 hul, to dage i træk ;-)

Efter to runder så jeg mit navn på leaderboradet, som numer 2 en overgang. Vildt nok, manden der ingen forberedelse, eller bagage havde før to timer inden startskudet lød. Var lidt overrasket, men samtidig glad og stolt.

Lørdag blev en svær dag. Det var lang tid siden at jeg havde spillet golf om lørdagen, så jeg var lidt shaky om man vil. Samtidig var jeg rigtg glad og spændt. Det er første gang jeg har været med fremme i en Challenge Tour. At komme rundt i par den dag var ganske tilfredsstillende. jeg spillede ikke så godt på de sidste 10 huller, men holdt sammen på tingene og kom rundt i par, takket være mit korte spil og mental styrke.
Søndag var anderledes, jeg var igen lidt på glat is, men fandt fokus meget godt og ser tilbage på en søndag jeg kun kan være tilfreds med. At gå 3 under på sidste dagen havde jeg taget inden runden, bare pokkers ærgerligt resten af feltet spillede 5 % bedre. Havde ikke i min vildeste fantasi troet at jeg ville rykke baglæns to pladser på en runde i 68 om søndagen. De er altså bare gode derude på CT. Det eneste jeg ville gøre om, hvis jeg fik lov var at slå efter 15 green i to, i stedet for at ligge den frem. Banen spillede lang søndag, da den var plask våd og med regn i luften. Pinden var smidt hel om bag i greenen (omringet med vand) og jeg havde 221 meter til flaget. De første 3 runder havde jeg hhv. 190, 181 og 187. jeg havde besluttet mig da jeg stod på tee stedet for at slå hårdt til den for at gå efter den i to, og slog det bedst tænkelige drive. Men da mine medspillere lange den frem. gjorde jeg det samme. Lidt kyllinge agtigt, men jeg var tæt på bride alligevel (puttede 2 cm kort - midt i spanden). Burde nok have givet mig selv muligheden for at putte for eagle, men det ville samtidig også bringe bogey i spil. Jeg er lidt imponeret over scores søndag for vejret var egentlig ikke særlig godt. Støv regn hele dagen, dog uden den vind der gjorde lørdag udfordrende. Uden vind, så slår de der gutter bolden til masten. 
Jeg sluttede 9 under par, og på en elt 11 plads.... Så figurerer jeg også på verdensranglisten ;-) T14 får point til den, så nu er jeg også der, ganske langt tilbage, men jeg er der :-)
Piv ærgerligt jeg ikke var et slag bedre, for så havde jeg været på vej til Rom lige nu. Jeg gjorde hvad jeg kunne og jeg er stolt af præstationen over hele ugen set i lyset at alt det rod jeg har i rygsækken fra tidligere på året. Har følt det et stykke tid, men det er som om bøtten er ved at vende. Nu vendte den. Sent, men bedre sent end aldrig ikke sandt?
Nu står den lige på lidt afslapning et par dage, førend forberedelserne til tourskolen starter. 
Rigtig god mandag til jer alle.

 

Rasmus Hjelm