Reflektioner fra Rømø

2012-05-06 08:21

Efter lang tids turneringspause kom jeg endelig igang igen. Sidste weekend fik vi taget hul på divisionen 2012 og i denne uge med en ECCO Tour turnering på Rømø.

Divisionen gik sådan set som den skulle. Vi kom fra start med maksimum point med sejre lørdag og søndag. Lørdag ude mod Mollerup og søndag hjemme mod Gyttegård. God start!

Allerede søndag aften, efter 4 gange 18 huller lørdag og søndag, kørte jeg mod Rømæ, for mandag morgen at spille Pro Am forud for ugens turnering. Puha jeg var presset, og jeg var TOTAL smadret da jeg nåede Rømø om aftenen ved 21.30 tiden. Endnu værre var det at vågne 06.00 for tredje dag i træk,. Nå men godt brugt fik jeg da spillet en fin Pro Am runde/prøverunde, hvor det blev til 16 pars, en bogey og en birdie... Lidt kedeligt, men spillet var udemærket. Vejret var heldigvis super godt, så det gør sådan en dag ca 1000 % sjovere ;-)

Turneringen startede først onsdag, så jeg havde lige en hel dag, tirsdag, til at komme til hægterne og få batterierne ladet op. 

Selve turneringen startede lidt nervøst. Jeg var shaky i første runde og satte mange ugenkendelige sving på slagene. Jeg mærkede efter hvad det var der mangelde og fandt frem til, at jeg ikke helt var i det "mode" jeg plejer at være til turnering. Jeg var ikke sur ej heller for afslappet, jeg var bare ikke lige bevidst om mine rutiner bag bolden etc. Heldigvis fik jeg reddet runden meget godt omkring greens og holede nogle fine putts for par i ny og næ. 72 slag skrev jeg under på (par). Anden runde blev bedre spilmæssigt, faktisk havde jeg rigtig mange fine chancer, men hulkanterne var ikke med mig, så igen måtte jeg "nøjes" med 72 slag (par) og følte lidt jeg efterlod et par slag derude. Endnu værre var fornemmelsen efter sidste runde, hvor jeg endelig fik lidt hul på scoren og havde fornemmelsen af at jeg skulle gå lavt. Jeg fik den til 3 under par efter 10 huller, og jeg kunne ikke have været ét slag dårligere. Det var fedt at slå så mange gode jernslag som var tilfældet. De fløj som jeg gerne ville. Jeg ved ikke helt hvad der skete på bagni, men jeg blev nok slået lidt omkuld og mistede total momentum af den første bogey som kom ud af ingenting. Et lidt sjusket wedgeslag resulterede i et 3 putt :-(

Hullet efter slog jeg faktisk et fint slag ind mod green, som bare rammer en blød plet på en ellers hård green og som spillede i medvind. Bolden ender 8 meter kort. Jeg var tæt på at hole for birdie, og ender en lille meter bag hullet. Desværre mister jeg den og laver bogey nummer to. Andet putt i træk der misser hullet på den lave side. På næste får kommer jeg perfekt fra tee og med kun et 9 jern til pinden fra midt fairway øjner man chancen for at vinde et slag tilbage. Men et dårligt sving sender bolden en tur i bunker, i spejlæg, og trods et godt recovery slag derfra mister jeg putt nummer 3 i træk for par fra under 1,5 meter. Denne gang på  "pro siden" - men hvad betyder det, den er stadig ikke i hul.... Jeg prøvede at tage ved lære af de første par putts, men denne gang passede mit første green read. 3 bogeys i træk, og pludselig tilbage i par for runden. Ja det går hurtigt det spil. Efter at have været i total kontrol mistede jeg pludselig grebet og fokus, den 3 bogey gjorde virkelig nas. Og til trods for et godt jernslag fra 189 meter i modvind op midt i green 8 meter fra flaget ville skæbnen at jeg 3 putts senere noterede bogey nummer 4. bom bom bom og bom. Der må jeg indrømme at jeg blev en smule rød i bærret og mærkede en vis hulemand nærme sig indefra, en vildbasse en en ordentlig kølle der bare fik lyst til at hamre løs på det der lige stod nærmest. I stedet sendte jeg et svæv af sted fra tee, slog en kæmpe spoon derfra og wedgede den ind til ca. 2 meter for birdie. Desværre mistede jeg den og den efterfølgende chance fra ca. 4 meter på 9. hul, mit 18 hul den dag. Det var altså en noget altereret Rasmus Hjelm der skrev under på 73 (+1). Jeg forstod det overhovedet ikke og forstår det stadig ikke. Jeg noterede 16 green træf den dag og kunne ikke engang bryde par. Puha det var skuffende... 

Nå men jeg kan lære noget ved det. Jeg var ikke god nok til at få rystet den første bogey af mig, som kom ud af det blå, og det påvirkede mig mentalt. Jeg skal være bedre forberedt på at selv om man spiller rigtig godt og rammer den fint, kan der komme fejl og 3 putts. Jeg skulle bare have accepteret den og kommet bedre videre derfra. Det var som om jeg aldrig slap den helt. Det var som om jeg blev en smule pigesur, for da jeg gik fra at være 3 under til 2 under, føltes det som om jeg burde have været 5-6 under. Det er en af de sider af golf der til tider kan føles så hamrende uretfærdig. Det eneste man kan være sikker på er, at det nok kommer til at ske igen engang, desværre... he he.
Man skal ikke forvente det, men man må være forberedt på at momentum kan skifte så forbandet hurtigt, og det gælder om at være god nok til at stole på sine rutiner og fokusere på dem, således resultatet bliver en sekundær tanke i det store billede. Det e rsvært, men ikke umuligt. Jeg tænkte meget på resultatet i sidste runde, fordi jeg ramte et godt flow i spillet. Det var dumt at en enkelt bogey fik mig til at vakle, og det er uacceptabelt, at der skulle komme 4 i træk.
Note til næste gang: "Fokuser på rutinerne, et slag af gangen"

Jeg måtte tage til takke med en 22. plads, hvilket ikke er dårligt, det var et godt felt, men jeg hørte altså over tre dage til i toppen af det leaderboard og som far skrev i en SMS senere om aftenen "Der er ingen der kan matche dig tee til green når du spiller som du gjorde" - den lunede ;-) 

Næste uge venter første opgave på Challenge Touren. Jeg skal spille i Frankrig, på en bane jeg kender fra sidste år. Det er fedt at vide, hvad man rejser ud til denne gang :-)

Forresten så øjnede jeg lige en "karriere efter karrieren" på Rømø. Jeg var i ca. to timer med til at kommentere på afslutningen af turneringen på Rømø, hvilket var første gang for mit vedkommende, check lige linket nedenfor ;-) Jeg syntes det gik fint, og det er da fin promovering :-)

 

https://eccotour.org/blog/live-fra-sydbank-bank-masters/

 

God søndag :-)