Meget symptomatisk

2010-10-03 08:50

Ja det gik faktisk meget godt igår. Der var væsentligt sværrere betingelser igår, end de første to dage. Det blæste en del, og så var der RIGTIG koldt. Fjerner man 3 puttet på 1 hul (slog ellers en lækker spoon op til 5 meter) så var putteren okay på de første 9. Holede et par fine putts for birdie på 3 og 5. Det var som om, at det var ved at vende. Turner i minus 1, og det så fint ud... Men så...

Jeg er ca. en meter venstre om fairway på 10 hul og ligger med det mest vanvittige semirough leje. Bar jord, med en tot græs lige bag bolden. Hvordan den kunne ende præcis bag den tot må kun guderne vide. Der var en bar kvadrat meter som den jeg lå på 5 meter længere fremme i semiroughen, som var omringet af hvid spray som indikerer GUR (Ground Under Repair). Svært ikke at stå og ligne et spørgsmålstegn, over hvorfor den plet jeg lå på ikke var omringet af spray også. Man kan kun grine af det og så prøve at hakke den frem ad. Jeg tog min spoon og hakkede ned oven i den og så forsøgte jeg at cut slice den. bolden slicede en lille meter for meget, og det var nær endt med en lost ball. Vi fandt den i tyk rough efter 4,5 minut. Den lå så ringe at jeg ikke kunne gøre andet en at ligge den op. Mit lay up fra det tykke rough var igen en meter for meget i venstre, og ender i semiroughen. Ikke at det er en katastrofe, men at finde volden i et dybt turfhul gjorde ikke mit 4 slag ind til en green omringet af vand nemmere. Havde bolden været en meter mere til højre, kunne jeg (i tilfælde af et turfhul) ligge bolden op, for vi havde lejeforbedring på fairways og forgreen. Fra det turfhul bolden lå i, slog je bolden over green og ned i vandet bag green. Den var præcis 10 cm for lang til at blive oppe. Jeg droppede, slog et odt chip men brændte puttet. 8 (+3) og man havde egentlig ikke slået et dårligt slag... Hmmm, hvad F.... sker der?
Spillede videre upåvirket og spillede godt og gav mig selv gode chancer på 11, 12, 13, 14 og 16. Ingen birdies dog, men en en god par på 15. På 17, mit yndlingshul (eller???) var der 130 meter il pindne i en kraftig sidevind. Jeg slog et super 9 jeen som jeg holdt oppe i vinden og stod bare og nød den. Den falder ned langs pinden, men desværre 5 meter kort og lander præcis på forgreen og spinner tilabge 15 meter kort af green. Nå, men jeg hvde lige bevidet Victor Almström chip-4 putte på hullet, jeg jeg var lidt opmærksom på at den green og pindplacering var vanskelig. Jeg slår et godt chip, om desværre ikke lige checker op, og ruller godt 1,5 meter forbi pinden. Da ejg står over det putt for par er min eneste tanke at lige den ned til hullet død. Jeg havde 3 og 4 puttte den green de sidste to dage, så jeg var lidt bange for den green, som også var markant hurigere end de øcrige green på banen. Jeg slår et ualmindeligt dårligt putt, som ALDRIG havde chancen for at gå i, men jeg ville også bare ligge den død ved hullet. Det lykkedes heller ikke og bolden stoppede først 1,5 meter efter hullet. Den mistede jeg også, så måtte notere en 5er (+2) og jeg er +5 alene på det hul, 10 putts i alt på 17 hul green. Imponerende.. Var simpelthen så gal på 18, at det var utroligt jeg kun lavede bogey.
Sidste runde blev til en 77er (+5) og jeg mener jeg sluttede som nummer 22. 

Men der var mange gode ting i det, jeg spillede godt og drivede fantastisk set over 3 runder. Jeg ramte over 80 % af fairways og 73 % af green på en 6700 meter lang bane, der spillede betydelig længere. Der var koldt og fairways var bløde. Bolden flyver ikke så langt når det er koldt, og den rullede ikke meget på de bløde fairways. Det må jeg tage med videre og så få kigget lidt på det putning.
Men først vil jeg lige se Europa save USA i Ryder Cup. Jeg skulle selv have været derovre sammen med min far og et par kammerater. Billet, flybillet og hotel var booket og betalt. Alt var klar, men så kom den turnering jeg spillede i vejen... Man kan godt ærge sig lidt over at man ikke fik Ryder Cup at se på egen hånd, men jeg er nu glad for at min far kom afsted alligevel. Han siger at de godt kan spille de gutter ; ) ha ha

God søndag.

Rasmus