Lige ved og næsten....

2012-09-21 23:07

Slået i omspil, på andet omspilshul....

Så kommer man vist ikke nærmere sejr! Jeg er glad for den sidste tids udvikling :-)

Jeg spåede for en måned siden, at jeg var tæt på noget godt - jeg fik ret og jeg lykkedes stort set i denne uge i Himmerland. T1 efter "ordinær" spille tid må siges at være bedst i feltet. Dog var der to andre spillere der var lige så gode, og vi måtte i 3 mands omspil. Jens Dantorp, Peter Malmgren (begge svenskere) og jeg selv (dansker - hehe).
Himmerland viste sig fra 3 forskellige sider under denne turnering. Første dag var meget blæsende, anden dag godt golfvejr, og tredje dag var bare vådt vådt vådt, og plask vådt!!!
Det kombineret med en tricky bane gjorde at vi delte første pladsen i en score på 5 under par. Når man går og spiller Old Course, så føler man at man skal være 100 under par, sandheden er bare ofte anderledes - eller det vil sige, det er sjældent man går sådan for alvor lavt på den. Greens er simpelthen for svære! Jeg skød runderne 70 (E) 66(-4) og 69 (-1).
Jeg er godt tilfreds, særligt med min tilgang til den mentale del af spillet i denne uge. Jeg nød at jeg havde chancen for at vinde inden sidste runde og beskyttede aldrig min score. Jeg gik efter sejren, og det var da også snublende tæt på må man sige! Jeg var i kontrol hele dagen i sidste runde, men render på en eller andn måde ind i et 4 putt på 14 hul. Slog ellers et sygt godt drive og havde bare 7 jern til pinden i mit andetslag på par 5 hullet. Sku måske have slået 6, for jeg endte 15 meter kort. 4 putts derfra var lidt voldsomt, men jeg slog faktisk kun ét dårligt putt og det var det første af de fire. Min retur fra 4 meter var i hulkanten på den høje side og efterlod en lille meter for par som bare sprang venstre kort efter den blev sendt afsted... Hmmmm... pis :-(
Nå men trods bogey på næste hul igen, så holdt jeg fokus og birdiede 17 hul ;-) og 2 puttede fra 20 meter venstre om pinden på 18 for at være sikker på omspil. Jeg fik lige hooket mit andet slag "en lille smule ;-) " vil jeg mene.
Det jeg har trænet på den sidste tid syntes jeg at jeg fik rigtig god fornemmelse for i ny og næ. I første og tredje runde var betingelserne ikke til standard golfslag, der shapede man hele tiden efter vinden, så der handlede det mere om at løse opgaven (A til B tanken) end det gjaldt om at arbejde videre med de tekniske input. På Træningsbanen gik det super med svinget, og jeg syntes også det var godt på banen. Det kan blive endnu bedre, og det bliver det også :-)
Det var rart at få lidt bekræftelse af at ens talent for spillet ikke er væk, og at  niveauet er til at vinde. Bare man er tålmodig og arbejder hårdt nok med tingene, så skal det nok lykkedes.


Nå men nu til omspillet:
Jens spille det første hul forfærdeligt og måtte gå ud efter en dobbelt bogey. Jeg selv puttede først af Peter og jeg. 4 meter skilte mig og hullet, og et putt der skulle sidde 2 hul kopper venstre om. Jeg ramte linjen perfekt, men den hoppede i starten og den ender desværre 10 cm kort midt i spanden. Heldivis for mig, gjorde Peter Malmgren det samme. Om igen!
Jeg slår i omspillet 4 gode golfslag og gode putts for birdie begge gange. Desværre var jeg igen kort midt i, ca. 20 cm, og hatten af for Peter, som bidiede andet omspilshul. Det betød jo at han slog mig, og det var egentlig okay. Jeg ville gerne have vundet, for jeg følte lidt jeg burde have vundet efter ordinær spilletid, men omvendt så tabte jeg ikke omspillet. Det var Peter der vandt! Godt det ikke blev en fejl, bogey el. værre, der afgjorde det. Birdie er værdigt...

Jeg tanker selvtillid og tankede meget af den i denne uge, så det tegner godt til næste uges Challenge Tour omkring Barcelona, samt Tour Skole ugen efter. Jeg spiller og putter rigtig godt, så jeg jeg vil ikke holde mig tilbage, men forsøge at ride på bølgen lidt endnu ;-)

God weekend til jer alle :-)

Sportslige Hilsenr fra Rasmus Hjelm.