klar til start

2011-11-25 12:45

Jeg er i bund og grund tilfreds med min forberedelser her op til tourskolen og syntes jeg på mandag tager afsted med en god optimisme om at tingene kan lykkes.

Jeg har fået bedre styr på hvad der skal ske med svinget og hvorfor. Desuden er jeg blevet mere bevidst om at jeg skal give slip fra at være indre-smal i mit fokus (teknisk orrienteret) når jeg måltræner på rangen samt spiller og i stedet blive mere ydre-bred (visuel målorrienteret).

Havde en super træning med Thomas Larsson igår i Odense. Han og jeg trænede sammen i 3 timer, og det gav virkelig pote. De var perioder hvor jeg ikke ramte noget og mærkede lidt frustration, men jeg tackler det godt og kom fint gennem det.
Jeg blev mere klar over, hvor vigtigt det er for mig at skildre mellem den indre smalle fokus og det udre brede fokus. for selvom jeg sagde til Larsson at jeg var visuel i min approach til slagene, så så han noget helt modsat. Han så Hr. Hjelm stå og fokusere på teknik, og ikke på målet. Interessant, når man egentlig siger og tror man gør anderledes. Det er ikke forkert at være teknisk og indre-smal, man skal bare skelne mellem tingene og ikke tro at man kan være super teknisk tænkende når man skal have bolden transporteret X antal meter.

Det var godt at blive gjort opmærksom på dette, og det vil også være et fokus punkt for mig i næste uge. En del af mine frustrationer sidste uge og generelt hele året har med sikkerhed været, at jeg har følt og søgt forbedringer hele tiden og så glemt at spille spillet. Der skal skelnes mellem at træne og mellem at spille. Jeg har nok søgt hen mod træningen hele året, måske nok også på banen... Jeg er ikke sikker på om det er 100% tilfældet, men jeg er sikker på at Thomas´s observaioner med at jeg siger et, men gør noget andet, måske har været konfliktskabende iforhold til at spille frit på banen.

Så fik vi også lige snakket om banen, og om hvad jeg forventer der skal til for at slutte blandt de sikre pladser i næste uge. Jeg forudser, hvis vejret bliver nogenlunde, at man skal være 4-6 under par for at holde sig i top20. Derfor sigter vi lidt højere og siger, at 8 under er målet for de fire runder, og der skal laves 4 birdies pr. runde i snit. Så er rammerne sat og opgaven klar ;-)

Noget der skal hjælpe mig til dette, bliver noget så simpelt som at være bevidst i mit mindset og hele tiden fokusere på at være maksimal klar og forberedt på næste slag. Det lyder nemt ikke? ;-)

Min caddy Thomas Christensen skal nok lige få en briefing, hvis opgave også bliver at hjælpe med at tage de rigtige beslutninger. I mine prøverunder i sidste uge bemærkede jeg, at de fleste svære pinde er at finde i bagkanterne af greens. Ved pinde bag i, vil jeg obs på ikke at slå efter meteren til pinden men trække 3-4 meter fra, for at undgå at slå den langt og dermed shortside mig selv. Med andre ord, vi skal spille klogt :-)

Glæder mig til afrejse og føler mig fit for fight. Fysikken er super, optimismen på plads og lysten ligeså!

Rasmus