Der var bud efter mere, men 4 runder blev det da til. Next stop - Østrig :-)

2012-06-06 09:38

 Jeg sidder lige i Loungen i København og venter på at flyve til Wien klokken 10.10. Tænkte jeg lige ville bruge tiden på at få evalueret lidt på sidste uges turneirng på Tenerife (La Gomera).

Jeg kendte banen fra sidste år, hvilket også var tilfældet i Frankrig for tre uger siden. Det er bare lettere at tage afsted velvidende hvad der venter "forude". Jeg udnyttede det godt nok til ihvertfald at klare cuttet, det jeg præsterede i weekenden var lidt for tyndt, desværre. Egentlig så syntes jeg spillet blev bedre og bedre, men scoren fulgte ikke med. I weekenden puttede jeg for dårligt, som gjorde det vanskeligt at følge med de lave scores der blev fyrret af. Banens bagni skulle vise sig at være mit svage punkt. I weekenden ramte jeg faktisk 17 ud af 18 greens i regulation og deraf 3 under regulation. Det vil sige at jeg 3 gange puttede for eagle, 17 gange puttede for birdie og den green jeg mistede kom jeg ind og i på. At jeg så er 6 over par på banens bagni i weekenden er helt og aldeles pinligt ringe...!
Det er svært at forklare hvordan man pludselig ikke kan få noget som helst i hul. I Spaninen og i særdeleshed på La Gomera har greens en, set med danske øjne, ekstra faktor der skal beregnes ind i puttet. Fænomenet grain, kender vi ikke til i Danmark, men i Spanien er det lige så almindeligt, som sand i bunkers. Når man står på en gren og kigger på græsset er der lyse områder og mørke områder. De lyse områder indikerer en "glat" del af green, hvor de mørke områder indikerer en sløv del af green. Green har faktisk flere forskellige hastigheder hvad enten man putter langs, imod eller på tværs af dette fænomen. De første to runder gik det faktisk fint med den del af spilet, og jeg følte faktisk putningen var rigtg god, men i weekenden noterede jeg altså 34 og 35 putts. Det blev til hele otte 3 putts på bagni :-/

Når man lige mister "tavet" på grainen i greens, mister man total fornemmelsen for at slå puttsene med den rigtige speed. På greens med grain, er man nødt til at være 110 % sikker på at grainen er læst rigtigt og medregnet ind i puttet. Nogle gange er det som om, at bolden kan falde op af bakke, hvis grainen er fra siden og modsatrettet ifht. det fald greenen egentlig har.

Jeg ved ikke om det giver mening, men som i nok kan forstå, er det lidt kompliceret, og det er vigtigt at komme godt fra start med læsningen og beregningen af greens. 

Nå nu har jeg skrevet nok om det, der var masser af gode ting at tage med også. Spillet tee til green var fint, og særligt min driving fungerede godt. Meget få undtagelser!!! Jeg følte jeg kunne stille mig og og slå så hårdt jeg ville og stadig være okay. Fed følelse ;-) Jeg drivede også længere end jeg normalt gør... Det er altid sjovt at sende missiler afsted fra tee boksen :-) 
Tee til green var helt acceptabelt, med hhv. 14,14,14 og 17 greens i regulation. Eneste lille "men" i denne forbindelse var, at jeg nok spillede lidt for koncervativt ind mod pindene. Turneirngsledelsen havde simpelthen sat pinde noget så vanvittigt, at det med sikkerhed ville give en bogey, hvis man mistede green på "short side" siden. Det fik mig til at sigte lidt væk fra pindene, hvilket set i bakspejlet nok var lidt for koncervativt. Jeg følte jeg spillede rigtig fint i anden runde, men fik den ikke lavere end minus 2. Ganske vist var jeg piv uheldig med at miste en bold på hul 5 fra tee, hvor min bold satte sig fast i en palme to meter venstre om fairway ( ja hvad lavede man også der...? ), som kostede en ærgerlig dobbelt bogey. Havde den misset palmen havde jeg haft et nemt slag mod green... Men men men når folk skød 8-9 under på banen er min lave runde ikke lav nok. Jeg skal angribe lidt mere!

Nå men jeg vil snart over mod gaten, håber på masser af lækre slag og birdies hele ugen i Klagenfurt :-)

God onsdag

Rasmus