God start på CT 2012 :-)

2012-05-14 16:29

Det er svært at være synderligt utilfreds efter sidste uges turnering på Challenge Touren i Frankrig - Bretagne. Jeg høstede min hidtil bedste placering og blev nummer 8. Rigtig fin start poå 2012 sæsonen!

Der var kæmpe forskel på mit mindset op til turneringen i år sammenlignet med sidste år. Det kan slet ikke sammenlignes hvor meget det betyder at kunne sætte sig ind i flyveren og vide hvad man kan forvente når man lander. Hvad for en type bane det er man kommer til og hvad der er fokus på. Det er noget rarere end at rejse som "blind passager", hvilket jeg følte mig som hele sidste sæson.

Fedt at udnytte det til et godt resultat!

Efter et par vilde runder med masser af birdies og lidt for mage bogeys gik jeg ind til weekenden på en 5. plads, efter runder i 71 (+1) og 67 (-3). Vildt lækkert. Første mål var at klare cuttet, hvilket jo lykkedes med bravour. En ny situation skulle nu vise sig at udspilles henover weekenden, Rasmus Hjelm med helt fremme.

3. runde skulle vise sig at blive en meget uddannende dag for mig. Jeg blev parret med en lokal franskmand som havde ca. 250 tilskuere med sig. Udebane, jo det vil jeg nok mene. Det var også tydeligt, at det var min med og modspiller der var favorit bland tilskuerene, og det blev til tider så markant, at jeg faktisk udnyttede det til noget positivt. Det geilede mig lidt op! Og jo, der var en del gange, hvor jeg blev nødt til at gå væk fra bolden fordi de mange tilskuere var urolige eller lige lovligt snaksagelige. Det var fedt, at jeg bare turde gå væk, og starte forfra. På det område har jeg udviklet mig meget. Jeg tør at tage en konflikt, og jeg gør det fordi det gavner mig selv. Jeg er ikke sikker på, at de forstod mine ord (jeg snakker jo ikke fransk), men jeg er derimod ikke i tvivl om at de forstod betydningen af mine henvendleser under runden. Det var mentalt trættende, men nødvendigt. 
Den helt store test på 3. runde skulle vise sig at være hul 11 og 12. Efter 10 hul opdagede jeg en mase bags, for mange spillere og en kø der ikke lige var en del af planen. Ikke færre end 4 grupper stod i kø og ventede på et af banens sværeste tee slag. Ikke fedt at være bagerst i køen :-(
Der var koldt lørdag, og jeg havde ikke nogen regnjakke eller windbreaker med i bagen, så jeg måtte kravle ind bag en større busk i læ for vinden for at holde mig nogenlunde varm. Genstarten på runden var ikke fremragende, faktisk katastrofal. Jeg slog mit drive væk og mærkede straks en smule irritation - svært at undgå at tænke "hvis nu bare vi ikke havde ventet...", men det hjælper jo ikke. Jeg lavede heldigvis birdie med den anden bold og begrænsede dermed skaden til en bogey på hullet. På næste hul slog jeg et rigtig dårligt jernslag og slog endnu en bold væk venstre om green. "Hvad sker der?" var vist den første tanke i mit hoved. Igen reddede jeg det meget godt ved at følge katastrofen op med et godt slag og et vigtigt 4 meter putts downhill som jeg sænkede for bogey. Puha, en skidt start på genoptagelsen af spillet, men jeg fik det stabilliseret og jeg sluttede vanvittig godt af. Birdie, par og birdie på de sidste tre redede en runde i 71 (+1) som faktisk sendte mig en plads frem i feltet. Jeg overnattede natten til søndag på en 4 plads, med udgangspunktet at have en chance for søndag at spille med om sejren søndag. Sejt!
Søndag blev en birdie fri affære som blev spillet en smule for deffensivgt set i bakspejlet. Egentlig så ville jeg gerne sige til min krop og hjerne, at jeg skulle spille for at vinde turneringen, men det var som om det ikke rigtigt ville lykkedes og at jeg måtte take til takke med en masse to putts for par, og enkelte gode par safes samt tre boegy. To af dem var desværre 3 putts, så jeg ser tilabge på en søndag, hvor jeg ikke rigtig lykkedes på greens. Jeg putte rigtig fint fredag og lørdag, nok det bedste i lang tid, men søndag var ikke godt nok. 73 (+3) belv scoren, og jeg rutchede ned som nummer 8.

Efter runden var jeg først en smule skuffet, men kort efter var jeg egentlig godt tilfeds, og er det stadig. Det er en super start på 2012, og jeg beviste overfor mig selv, at jeg har niveauet til at være med hvor det er sjovt. Jeg kan vinde på Challenge Touren! At falde 4 pladser tilbage søndag i den del af feltet efter en runde i tre over par, viser også hvor svær banen spillede. 
Som sagt, en super start på 2012, som gav gode point til listen og gode point i selvtillidsboksen! Jeg ser frem til næste uges turnering i Belgien, som jeg naturligvis håber på at gøre det godt i. Jeg skal lige have trænet en del slagtræning samt kigget på putningen så er jeg klar til en ny uge.

Min erfaring siger mig, at når man spiller i meget vind, så skal der slås en del bolde efterfølgende for at få det fulde sving på plads igen, så det er planen de kommende dage :-)

 

Rasmus