De gode takter gav 4 runder i Danmark... Jeg ser frem til den næste tid...

2012-08-20 18:13

Overordnet blev "The Scandinavian Swing" ikke til det jeg håbede, men jeg ser tilbage på rigtig mange gode ting. 
Det startede i Finland, med MC med ét sølle slag, i en turnering hvor jeg spillede solidt - det var hårdt at checke ud før tid - men som man siger "life goes on" ;-)
Norge var van(d)vittig. Dels med meget regn, ingen vind og så med overdrevet mange birdies fra alle. Et uhørt lavt cut, på hele 5 under par rystede de fleste. Jeg selv gik hhv 75 (+3) og 68 (-4), samlet minus 1 og hele fire slag fra cuttet. Min hidtil største brøler fandt sted i første runde i Norge, hvor jeg sneg en kosteskaftsputter med. Jeg havde kun trænet med den i to dage, men det føltes faktisk godt, og jeg troede på at det var det rigtige. Men 38 putts i første runde fortalte en anden historie :-( Av hvor var jeg ikke god til at ramme hastighederne. Jeg ramte egentlig linjerne meget godt, men jeg var kort hele tiden, indtil jeg ræsede 2 putts 2-3 meter forbi og brændte returen. jeg noterede 16 greens in regulation og var 3 over par... Hmmmm. Katastrofe! Nok var betingelserne gode for lave scores, men greeens var ikke så gode, at man bare hældte dem i fra højre og venstre - det var der nok alleigevel nogen der gjorde, dømt ud fra d elave scores. Tee til green spillede jeg virkelig godt i den uge, og da jeg fik den korte putter i tilabge til anden runde begyndte jeg at lave birdies. Fire under den dag var ganske udemærket, det var første runde der gjorde det næsten umuligt at klare cuttet.
Jeg tog til Danmark, Ecco Tour Championship lettere brugt, men med forhåbningen om at fortsætte de gode spil, samt at få gang i scoringen på banen. Første runde blev lidt for nervøs på greens, og jeg måtte notere 74 (+2). Egentlig spillede jeg godt, men den manglende selvtillid på greens forplantede sig til det lange spil på hullerne 11-14, som jeg var 2 over par på (kunne nemt have været flere). Ellers spillede jeg glimrende golf på resten af hullerne. 
Heldigvis begyndte trilleren at virke i anden runde, og til trods for en lille nedgang i spillet tee til green (niveauet faldt) fik jeg scoret 70 (-2) og samlet i par for turneirnegn. Cuttet faldt på +1, så jeg var med til weekenden. Dejligt, og jeg syntes endelig, at det gik lidt min vej ;-)
I weekenden spillede jeg fortsat fint, men fik ikke rigtigt mastet den godt nok op til at gå rigtig lavt. 69 (-3) i tredje runde var ganske fint, og fjerde runde blev til 71 (-1). Det rakte til en delt 35. plads, 8 slag fra den vindende score på -12. Jeg kan godt se mig selv lave den score, når/hvis jeg får det hele til at gå op i en højere enhed. jeg skulle aldrig have været over par i første runde og fælles for 2,3 og 4 runde er at jeg slutter lidt for ringe af på de sidste huller mod slutningen af runden. I anden runde er jeg +1 på de sidste tre huller, det samme i tredje runde og i fjerde var jeg to over på de sidste tre. Om det var mentalt eller mangel på rutine i den afgørrende fase på runden er jeg ikke sikker på, men en ting er sikkert, jeg kunne ikke have været meget dårligere over fire dage end de 4 under jeg var samlet, og det er positivt! HVad der er endnu mere positivt var at jeg mærkede en markant forbedring i putningen over de sidste 3 runder. Faktisk puttede jeg ganske glimrende, og det er virkelig lækkert!

Nu venter en periode på Ecco Touren, min kategori får mig ikke ind i flere turneringer på Challenge Touren i år, tilbage er kun Challenge de Catalunya i Spanien for mig, som først spilles om en måneds tid. DGU har et wild card til mig der :-)
Det er lidt øv, nu hvor spillet er der og puttsene begynder at falde i. Forhåbentlig kan jeg så i stedet tanke noget selvtillid på Ecco Touren og spille med hvor der er sjovt, og så er det jo glimrende takter frem mod Tourskolen som for mit vedkommende i år starter på First Stage. Jeg må den lange seje vej i år. Det er okay, og jeg tror på at bundniveauet er ved at være der hvor det skal være for at gøre det godt i netop den "disciplin" - Tourskolen er et marathon, hvor det handler om at holde sig fast i toppen,hvilket er svært med dårlige runder, for det sætter høje krav til en rigtig lav en i ny og næ.  
 

Sportslige Hilsner fra Rasmus