Bestod med bravour :-)

2012-10-06 12:30

Efter en uge i Spanien, hvor jeg følte spillet var rigtig godt men heldet ikke med mig i de afgørrende øjeblikke, så var den sidste uge helt anderledes. Det startede ellers rigtig rigtig skidt, med en ordentlig hook i bagen på de første 9 huller af prøvespillet, men som kroppen blev varmere og varmere fandt jeg spillet på bagni, og man kan vel sige, at jeg aldrig rigtig var i nærheden af at miste det igen ;-) HERLIGT!

Tourskolens first stage blev for mig spillet i Portugal, på Riba. En verdensklasse bane, som virkelig kræver at man kan placere bolden og slå den langt samtidig. Den var næsten 6800 meter fra bagsædet, så det var en herre bane ;-)
Jeg kom lidt nervøst igang i første runde og var således 2 over par efter 4 huller, grundet to 3 putts på hhv. 11 og 13 hul (mit 2. og 4. hul). Derfra og de næste 40 huller spillede jeg noget af det bedste jeg har gjort meget længe og var 7 under på disse. Jeg stolede på mit sving, og turde slå de slag jeg skulle slå, så det var en fed stretch af turneringen. Jeg burde have været 10-15 under par, men greens var ærlig talt ikke noget at skrive hjem om. De var forskellige i hastighed og de blev trådt op som jeg ved ikke hvad. Man forsøgte hele tiden at dumpe dem i hullet, og så mister man altså en del putts under hullet. Jeg accepterede dette, og spillede med stor tålmodighed! Det værste man kunne gøre, var at give sig selv de små meters retur putts. Greens var bare for ujævne til at man følte sig komfortabel på disse. 
I 2 og 3 runde ramte jeg begge gange 16 greens, høj klasse på så lang en bane! Det er ret nyt at stå med 5-6-7 jern ind til green selv efter gode drives. Men fedt var det, og endnu federe var det at slå slagene (næsten) til perfektion ;-)
Grundet tåge så blev der forsinkelser på 3 runde, som gjorde at jeg ikke blev færdig med min 3 runde på tredje dagen. Jeg nåede 14 og et halvt hul og nåede til 2 under på runden inden vi måtte stoppe pga. mørke. Det gav en voldsomt lang og udfordrende sidste dag, som startede 5.30 om morgenen på foam roaleren i gangen på hotellet. man har knap øjne på det tidspunkt ;-) 7.15 varmede vi op i mørke, da vi 8.10 skulle være klar på banen hvor vi havde stoppet dagen inden. Jeg spillede de sidste 4 og et halvt hul i en under, så min tredje runde hed 69 (-3) og samlet var jeg minus 5 efter runderne 72 (par), 70 (-2) og 69 (-3). Jeg lå delt 3 og skulle spille sidste runde i aller sidste bold, førerbolden! Jeg fik god tid til at gøre mig klar til sidste runde, faktisk så godt tid, at jeg ventede knap 3 timer på at begynde min fjerde rudne. Det er altså ikke det fedste at sidde og vente på at få lov til at spille så længe, men hvad kunne man gøre? Godt vi var nogle danskere og et par sveskere der kunne sidde og slape lidt af sammen i klubhuset og spise frokost sammen. Der er mange herlige svenskere, som jeg har det rigtig godt sammen med. Det gjorde det lidt nemmere. T29 gik videre fra Riba, så jeg var 7 slag indenfor det krav der efter 3 runde var +2 for videre deltagelse i tourskolen. Dejligt komfortabelt, men jeg kunne alligevel ikke undgå at tænke tanken, at det stadig kunne gå galt og jeg forsøgte at holde fokus på opgaven. Vanvittig tanke, for jeg spillede skide godt og havde vel nok min bedste opvamring forinden sidste runde nogensinde, missede ikke et slag og de sidste to drives jeg sendte afsted fløj snurre lige hele vejen ned over rangen og ud i træerne. Der var altså 280 meter derned - i luften!!! Av av av... adrenalin og fart når det er bedst, kombineret med et sving der sad lige i skabet ;-)
Jeg kom rigtig godt fra start i sidste runde og var ved at hole mit andet slag på første hul fra midt fairway, desværre brændte jeg birdie puttet fra 1,5 meter. På hul to slog jeg et svæv fra tee og havde kun 5 jern til green på par 5 hullet. Jeg slog endnu et gyldent slag op 4 meter fra pinden og var lige ved at hole for eagle, men fik en sikker birdie og der kom ro på. Derfra syntes jeg det var en kamp, ikke så meget spilmæssigt, men mentalt at turde fortsætte med at angribe. Jeg var et eller andet sted sikkert videre og det er i og for sig lige gyldigt om man vinder eller bliver nr. 29. Jeg spillede en smule for konservativt på de næste huller og fik en hurtig bogey på 3 hul. På 5 hul slog jeg et verdens klasse 5 jern på (par 3) som af uvisse årsager ikke nåede at flyve længden, og som følge deraf fik jeg et leje i bunkeren hvor jeg havde begge ben udenfor denne og måtte strække mig 30 cm ned for at kommme ned til bolden. Puha, at få den op til 3 meter var ikke tosset :-)
Fik desværre bogey og så begyndte man pludselig at slappe lidt mindre af igen. Mistede en nem 2 meter for birdie på 6 hul (under hullet som sædvanligt), men spillede fortsat rigtig fint. Slog ikke efter pindene, men placerede bolden i midt green. Jeg lavede nemme pars hele vejen til 12 hul, hvor et missil fra tee gjorde at jeg nemt kunne nå green i to (par 5). Et standard 5 jern formåede jeg desværre at duffe kort i vandet, og pludselig var en nem birdie blevet til en kamp for par... Jeg mastede mit 4 slag med min wedge og fik holet for par, en rigtig god par :-)
Så kom turneringens dårligste drive og jeg endte i et buskads i venstre. Jeg stod længe og overvejede om jeg skulle droppe eller hvad jeg skulle for den lå virkelig dårligt. Men uanset hvor jeg ville droppe den hen gav det ikke frit slag mod green så jeg tog en chance og slog den venstrehåndet. Puha mit hjerte galloperede, men jeg fik den ud på FW og fik slået et super slag derfra op til 2,5 meter for par som igen bare skulle have rullet 10 cm mere for at have holdt linjen og paren ville have været en realitet. Bogey blev det til og pludselig var jeg to over for runden... ups. Nå, men jeg holdt hovedet koldt og spillede de næste to huller godt og lavede nemme pars, det var det eneste jeg gik efter. På 16 (par 5) slog jeg et fint drive og kunne nå green med 3 wood. Lay up omrpådet er så lille på det hul, at jeg tænkte det var bedre at være tæt på i to end at slå efter frimærket og wedge derfra. Jeg slog turneringens bedste slag, som dog ikke holdt green og endte på fringe lidt bag pinden 8 meter fra hullet. Chppede den til en klar birdie, og nu kun 2 huller tilbage :-)
På 17 blev jeg taget ved næsen. Jeg slog et løst 5 jern som vi var sikre på landede i bunkeren højre om green. Kunne ikke selv se det, da der var nogle træer der hang ind over bunkeren. Da vi nåede op til green var der kun 2 bolde i kassen og ingen af dem var mine, hmmmm. Efter 1 minut fandt vi bolden 40 meter højre om green uspilleligt så jeg måtte tage et drop med straf. For f..... da!!!
Jeg fik droppen og lå med et usselt leje på løs jord oven på blade og kviste, pludselig begyndte hjertet at hamre lidt igen, fjollet, for jeg viste jo godt at jeg var 6-7 slag inden for det krav der var for at gå videre, men samtidig vied man jo at det ikke er ovre før den var i hul på 18. Jeg fik slået et kanon chip/pitch derfra som landede perfekt og rullede ind til 3 meter, den puttede jeg så kort... haha. tøs!
18 hul spillede jeg til perfektion med FW og green træf og en 5 meter for birdie. 2 putts senere var jeg rundt i 75 (+3) og sikkert videre til second stage. Skøn følelse, trods skuffende afslutning, men det er som sagt ligegyldigt! Jeg var 5 slag inden for det krav der skulle til, så der var aldrig rigtig tvivl om resultatet, trods et par fejl i sidste runde. 
Jeg har spillet rigtig godt længe og føler jeg har niveauet til at være på Challenge Touren, feltet i Riba var det stærkeste felt på first stage med mange challenge tourspillere (talte ca. 25), så det var en stor tilfredsstillelse for det første at klare skærerne, og for det andet at blive nummer 8. Det tankler selvtillid :-)

Nu sidder jeg i Amsterdam og venter på min flyver som går om 4 timer. Mon ikke jeg klarer tålmodighedstesten, tror ikke jeg har været mere testet hvad det angår end hvad tilfældet var igår :-)

Heldigvis venter der de næste par uger et par turneringer mere, næste uge CT i Tjekkiet, og så forhåbentlig CT på dansk grund på Royal i København. Nu må vi se, jeg ved ikke hvor mange der får WC til denne, men jeg håber da at være en af dem ;-)

Jeg vil få mig lidt mad, er pænt sulten. Vi nåede ikke at få morgenmad på hotellet, da vi kørte mod lufthavnen 5.30 var restauranetn sjovt nok lukket -  ZZZzzz...

God weekend :-)
Rasmus