Blog

Slut på 2015.

2015-11-12 09:42

Så sluttede golfsæsonen 2015 - lidt før tid - men sådan er det og jeg kigger tilbage på en flot sæson.

Jeg er naturligvis skuffet over ikke at komme videre fra second stage på Las Colinas, hvor jeg spillede i sidste uge. Det er en bane der passer mig fint, og en bane jeg har styr på. Alligevel lykkedes det ikke, og jeg måtte tirsdag morgen (alt for tidligt) køre til Alicante Lufthavn og flyve hjem. Runder i 69, 73,72 og 69  - samlet minus to, var 4 slag for meget til videre avancement. 4 slag lyder umiddelbart af meget, men havde man set mine runder så var det marginalt. Det er jo bare et slag pr. runde, og med tanke på at jeg ikke kunne købe et putt hele ugen, og faktisk kun holede ét putt udenfor 3 meter for birdie (blev dog en eagle) så er det klart at man er skuffet over ikke at hole lidt mere på greens. Jeg spillede ikke mit bedste, faktisk langt fra, men jeg satte, set over 72 huller, rigeligt med birdiechancer op, for nemt at kunne gå videre til final Stage uden at putte fantastisk. Det er møg hamrende ærgerligt, at putteren svigtede, men der er altså mange putts der er tæt på og jeg havde mange hulkanter over fire dage. Tæt på viste sig alligevel at være langt fra da regnestykket blev gjort op - øv :-(

 

For at vende tilbage til sæsonen på Nordic League, ja så satte jeg personlig rekord indtjeningsmæssigt, og var eneste spiller i Top10 på listen uden en sejr. Jeg havde således hele 14 spillere bag mig på listen der i løbet af året havde vundet en eller flere turneringer. Det bevidner et højt bundnveau, som jeg har haft fokus på og som jeg er lykkedes med 100%! At jeg ikke har vundet i år er  mig en gåde, og det er vel et eller andet sted der "fejlen" ligger, hvis man skal snakke om hvorfor jeg ikke slutter i top5 på Nordic League. Jeg har haft 4-5 store chancer, og burde ha taget en eller to af dem undervejs. Sådan er det, og det er virkelig små marginaler der gør at jeg sluttede som nummer 8 i stedet for inde i top5, som var målet inden sæsonen. Hvis og hvis, men havde jeg bare  sluttet på en udelt 4 plads istedet for delte fjerde pladser så havde jeg været komfortabet indenfor. Det drejer sig vel sagtens om et eller to slag over sæsoen i de turneirnger man er fremme i - sygt ikke? ;-)

 

Nå men nu er der pause fra golfen, og jeg tror lige min krop og mit hoved skal restituere lidt, inden jeg begynder at tænke på 2016. Jeg skal lige sunde mig, ligge en plan og så er det ellers afsted mod nye mål :-) 

 

Rasmus Hjelm

Tilbage ved tastaturet - længe siden :-)

2015-08-30 11:29

Hej Folkens.

 

Jeg ved ikke om det er fordi jeg er ved at blive gammel, eller om turneringerne ligger meget tættere end de plejer, men jeg har virkelig ikke følt der har været tid til at sætte mig ned og skrive lidt. Jeg håber i har fulgt med på min facebook side, hvor der trods hektisk program bliver skrevet lidt i ny og næ, samt lagt lidt billeder og sving op :-)

 

Det er jo vildt lang tid siden jeg har skrevet her sidst, så jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte. Derfor starter jeg lige med noget helt nyt, som igår kunne "vinges af" som et nået delmål for sæsonen. Det er sådan at de bedste 6 på Nordic League pr. 3 september får lov til at springe First Stage over på Tourskolen, og det er glædeligt at kunne skrive at jeg tog det sidste mandat i den forbindelse. Det er ret vigtigt, da First Stage bliver spillet på 4 forskellige datoer på 4 forskellige baner, hvor alle 4 konflikter med Freja Final Four, som er slutspurten på Nordic League. Dermed får jeg én turnering mere at spille end dem bag mig på listen, hvilket er en stor fordel. Endvidere bliver tourskolen ca. 10.000 kr. billigere, så det er dejligt :-) 

 

Jeg har spillet stabilt siden sidst jeg opdaterede bloggen, hvor jeg lå nummer 13 på Nordic Golf League Ranking. Et par gode uger i Finland med en 2. plads og en 8. plads til følge sendte mig ind i top 5. Efterfølgende er det blevet til T41, T4, T11 og T45. Det er som om de sidste procenter lige mangler når jeg har chancerne for sejr. Fire førerbolde har jeg spillet mig til, og to gange tee´et ud i næst sidste gruppe. Dog mangler sejren stadig og det ærger mig lidt. Det kan der stadig laves om på, og jeg tror på at det nok skal lykkes! Jeg tror på at jeg med stabilt spil resten af sæsoen (6 turneringer tilbage) kan spille mig ind i T5. Pt ligger jeg nummer 6, men det er pokkers tæt, og det er vel egentlig kun nummer 1 (Tapio Pulkanen) der er sikret i top 5 nu. Jeg har indspillet lige over 24.000 €, og målet er at indspille 10.000 € for de sidste 6 turneringer - så burde T5 være en realitet!

 

I sidste uge var jeg igen i år med i Made in Denmark, og lad mig lige slå fast, at oplevelsen af at spille foran et dansk publikum er helt specielt, og tusind tak til alle de folk der valgte at følge mig, nu hvor der var så mange andre stjerner i Himmerland. Hul 16 er simpelthen for fedt :-) Jeg var så heldig/dygtig at slå den til givet birdie på anden dagen, og jublen fra tilskuerne da bolden nærmede sig hullet var helt vild. Man er ikke i tvivl om at man har slået et godt slag :-) Desværre ende med med et misset cut med ét sølle slag, hvilket især var ærgerligt da jeg på mit 14 hul (hul 5) på forunderlig vis mistede en bold bag ved green. Ganske vist var der noget høj græs deromme, men der stod vel 50-60 folk deroppe da min bold dumpede ned, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at jeg 5 minutter senere måtte gå "the walk of shame" tilbage og slå en ny bold med et 9 jern i hånden :-( MEGET MEGET skuffende. Efterfølgende fik jeg at vide, at der med høj sandsynlighed var en lille pige der havde samlet bolen op og lagt den igen. Den blev fundet efter de 5 minutter var gået og jeg var på vej ned på af fairway for at reloade, et sted hvor den lå helt ok og ret åbent. Det gør lidt ondt at få at vide, og det gør ekstra svært at ende med at miste cuttet med mindst mulige margin. Men sådan er det, og den er alt sammen en del af spillet. Det sker for alle. Jeg gjorde en god figur i første runde, hvor jeg spillede rigtig god golf! I anden runde var mine jernslag helt ude i hampen.

 

I den kommende uge skal vi spille i Kokkedal. Det bliver helt rart at kunne bo hjemme. Jeg er glad for banen, så jeg regner med at blande mig i toppen :-)

 

God søndag.

 

Hjelm

 

 

Endelig en tiltrængt pause :-)

2015-06-14 14:57

Hold da op det er lang tid siden jeg har fattet tasterne og fået skrevet noget herinde. Det har været så tætpakket et program siden vi kom hjem fra Winter Series, at jeg ikke har haft tid eller overskud til det. Jeg håber i har fulgt med på Facebook, hvor der bliver lagt lidt op hver uge. Billeder, video små korte opdateringer etc. :-)

 

Sæsonen er godt igang nu, og vi er vel en tredjedel igennem sæsonen. Det er tæt i år på Nordic League, og ingen har endnu formået at stikke af som tilfældet var sidste år. Det er fedt, og det er dejligt med en tight rangliste. Pt. indtager jeg 13 pladsen, hvilket hvis man kun kuigger på tallet 13 ikke virker så imponerende, men jeg er "bare" en sejr fra at tage 1. pladsen, så tæt er det. Jeg vil tro at en top 3 placering vil bringe mig ind i top 5, så det er rigtig tæt. 

Jeg har jo spillet end del siden sidst jeg bloggede her på siden, så jeg vil ikke gå i detaljer med hver enkelt turnering, så bliver mine fingre bare slidt ned, og det skulle gerne være på rangen dette sker :-)

Det har været en lidt træg periode, der dog virkelig skiftede karakter for ca. 2 uger siden. Efter en møg uge i Holstebro, gik jeg simpelthen i gang med at teste forskellige puttere og greb på putteren, ikke håndtaget som sådan, men hvordan jeg kunne placere mine hænder på putteren. Efter nogle timer på Royal med megen test frem og tilbage, fandt jeg via inspiration fra Søren Kjeldsen og Mark Haastrup ud af at jeg faktisk slår meget bedre putts når jeg kommer lidt mere ind over bolden (foroverbøjet) og har min venstre hånd nederst på grebet. Det gav pludselig en hel anden fornemmelse for putningen, og det gav selvtillid at slå det ene gode putt efter det andet. Jeg var ved at skifte grip under turneringen i Bogense, men efter samtale og undervisning med Thomas Larsson blev vi enige om, at højre hånd skulle nederst. Lang historie, men jeg droppede kort ideen om at putte med venste hånd nederst. Og Selvom turneringen var fornuftig og jeg sluttede på en 6. plads i den uge, så var putteren faktisk iskold, med undtagelse af sidste runde.

I holstebro, hvor vi spillede ugen efter var den hel gal og jeg puttede som en blind, for at sige det som det var. Jeg følte mig tvunget til at gøre noget helt andet for at skabe en helt ny fornemmelse for putningen. Derfor kom jeg frem til en ny opstilling, en ny putter og et nyt greb på den nye putter. Jeg besluttede mig for at spille alle 36 huller i Silkeborg (en dags Pro Am) med det nye greb, for så at evaluere på det efterfølgende. Selv om scoren hed +3 i første runde, så var putteren fantastisk, jeg spillede bare dårligt og chippede meget ud af skoven i første runde. I anden runde lykkedes det mig at lave 7 birdies og skyde 4 under par. Jeg snittede 26 putts på de to runder, så det må siges at være noget helt andet end 31,5 som det har heddet hele året.

 

Derfor fik grippet også chancen her i sidste uge i Österlen, som resulterede i en 4. plads, og det er udelukkende pga flere birdies via flere holede putts. Jeg fik desværre ikke så meget i i sidste runde, men hold da op hvor slog jeg bare det ene gode putt efter det andet, og jeg har følelsen af at jeg kan hole hvert eneste putt. Derfor tror jeg også at jeg går en god periode i møde, og ser meget frem til de kommende turneringer. Man bliver først en glad golfspiller, når der falder putts i, og det virker til at det er ved at ske for mig nu :-) Spillet tee til green er godt nok til at vinde, men man vinder ikke uden at få putts i - så simpelt er det :-)

 

Nu har jeg en tiltrængt fri uge hvor den står på total fri fra golf i et par dage før træningen igen starter op mod turneirng i Tyskland på Europas længste bane. En lidt speciel bane, men en bane jeg tidligere har gjort det godt på, så derfor tror jeg også på at der kommer et godt resultat med hjem derfra ;-)

 

God søndag folkens!

God påske :-)

2015-04-01 15:01

Så blev hjemmesiden igen tilgængelig ;-)

 

Puha, det er jo ved at være et stykke tid siden at jeg kom hjem fra Spanien, så det er ikke frisk erindring der ligefrem kommer til at præge denne blog. Gør det så godt jeg kan!

 

Efter Nordea Tour på Lumine kørte vi direkte op til PGA Catalunya og var der i lidt over en uge, hvor der blev trænet og spillet indtil ECCO Tourens turneringer startede. Jeg kom igen lidt sjusket fra start med mange tynde slag og manglede lidt stabiitet i det lange spil, dog fik jeg kæmpet mig meget pænt rundt og første turnering blev afsluttet med en meget god sidste runde, hvor spillet begyndte at ligne noget! Særligt tee til green var det opløftende, men trods minus tre i sidste runde, så rakte det ikke til mere end en 24. plads - vi havde simpelthen spillet i alt for godt vejr og banerne var sat RIGTIG let op, så det var svært at skille sig ud ved at redde mange pars og kæmpe røven ud af bukserne for en score omkring par. Dertil var opsætningen, af en ellers svær bane, alt for let. jeg forstår godt at ECCO valgte at sætte den nemt op, da det er en svær bane, rigtig svær faktisk, og så med tanke på at det for halvdelen af spillerne i feltet var årets første turnering. 

Anden turnering var lidt anderledes, både opsætning af banerne og vejr mæssigt. i kom længere tilabge på teestederne, temperaturen faldt og det blæste lidt. Jeg kom rigtig fint fra start og for første gang i turnering skød jeg under par på Stadium Course :-) Jeg fik den til minus 3 i første runde på, hvilket var lækkert! Spillet var fint og det var rart at få succes på en bane, der senere på året kan blive altafgørrende på Q school frem mod 2016 sæsonen - hvad enten det skal hedde Challenge Tour eller Europa Tour. Anden runde blev spillet i hård vind og så kan Tour Course godt bide fra sig. Man skal placere bolden godt for at lave birdies og det lykkedes jeg fint med. Anden runde blev til minus 2, og pludselig førte jeg turneringen. Det var ganske vist en delt føring, men ikke desto mindre var jeg manden i toppen af leaderboardet. Det var en lækker fornemmelse, efter at have kæmpet lidt med spillet. Sidste runde blev til en rutchetur, og en dag jeg ikke rigtig blev klog på. Jeg fik den start man ønsker i en finalerunde i førerbolden og kom således alene i front efter 2 spillede huller med par, birdie start. På 3 hul havde jeg en god chance, men brændte min 3 meter på det skammeligste - kort af hullet!

På 4. hul startede showet hvor jeg efter et tyndt drive i højre mistede en bold, der hverken ramte noget eller kunne gemme sig i noget høj græs - højst besynderligt, og hele uturen rendte op i en double bogey. Fandens til utur :-(

Jeg holdt fatningen og skabte en god chance igen på 5 hul, banens sværeste par 3 hul, et hul som tidligere har voldt mig og mange andre spillere, voldsomme problemer. 186 meter til flaget 10 meter ned af bakke til en svær green hvor der er vand kort og hele vejen venstre omgreen. Puha det er et svært slag. Jeg lykkedes 100 % med mit 6 jern og slog den ned 2,5 meter kort af pinden lige på stangen. Desværre puttede jeg - igen - kort af hullet. 

Det var tydeligt at momentum ikke svingede min vej og da jeg i løbet af runden pludselig fuld duffede et 9 jern fra midt fairway ned i vandet kort af green på 13. hul (double bogey) vidste jeg godt, at sejren var uden for rækkevidde. Alligevel syntes jeg at jeg spillede mange gode huller, men måtte se mig svigtet af min putter set over 18 huller. Puha en dag, og til sidst kunne jeg næsten ikke holde det i mig mere. Jeg var tydeligt irriteret, om end jeg gjorde alt hvad jeg kunne hele vejen. Den 10. plads det hele endte med, var ikke lige det jeg havde forventet da jeg teede bolden op 4,5 timer inden det sidste putt blev rullet i. Men sådan er det, førerbold og fører position i det hele tsget er ikke altid ønske position inden sidste runde. Det lyder mærkeligt, men det er ofte nemmere at komme fra baghjul og narre de førende. 

 

Nu er jeg hjemme og igang med at forberede mig til resten afsæsonen. Næste turneirng bliver i Hua Hin i Thailand, hvor T20 på Nordeas Ranking 2014 automatiske inviteres med, og jeg takkede naturligvis ja :-)

Black Mountain i Thailand er et af det fedeste steder jeg nogensinde har været, og faciliteterne er helt i top, så det bliver godt at være der en uge og kombinere træning med turnering. Det bliver et felt på 26 mand, hvor der spilles om 400.000 SEK, 66.000 til vinderen, og skulle man være så uheldig at slutte sidst, så får man stadig 8.000. Sidste år sluttede jeg i top10, så det vil jeg også gå efter denne gang. Måske mit kendskab til banen kommer mig til gode i år, således jeg kan få skudt en enkelt eller to runder i bund ;-)

Det satser vi på.

 

God påske herfra.

 

Hjelm

Så kom vi igang med turneringerne i 2015 - og på fornuftig vis :-)

2015-03-04 11:12

Hej Folkens.

 

Så blev 2015 skudt igang. Vi er pt. på PGA Catalunya ved Barcelona, og har væet her i et par dage. Har spillet Stadium Course og trænet en del. Det er lækkert at få lov til at træne i godt vejr, modsat det vi oplevede på Lumine ved Tarragona. Sikke et vejr vi fik i de 10-11 dage vi var der :-(

 

Nå, men vi fik spillet to turneringer som resulterede i en 16. plads i den første, og så en absolut godkendt 3. plads i den anden. Alt i alt en rigtig fin start på sæsonen. I de to dage inden turneringen havde vi rigtig fint vejr, men så kom turneringerne igang og blæsten meldte sin ankomst. Det mindede mest af alt om de utallige turneringsrunder man har spillet i Himmerland. Ikke det fedeste når det er først på sæsonen, og man ikke helt har styr på flugten endnu.

Jeg mærkede tydeligt at jeg ikke havde været på græs siden midt november, og jeg må da indrømme at jeg i ny og næ var lidt skræmt over mig selv og de slag der blev slået. Jeg vidste at hvis jeg skulle have en chance for at lave noget konstruktivt i turneringerne, så måtte jeg bevare roen og kæmpe røven ud af bukserne, så det gjorde jeg. De første par runder blev til to gange +2, og en afsluttende runde i tilfredsstillende -1, på en dag hvor vinden virkelig kom i spil, kravlede jeg fra en plads omkring 35 frem til nummer 16. Det var meget fint!

 

I de to dage vi have mellem turnering 1 og 2, var vinden så voldsom at boldene ikke lå stille på hverken putting green eller indspilsgreen. På rangen var vinden direkte fra siden (venstre mod højre - hvilket er den værste vind at træne i overhovedet) så der blev ikke trænet ret meget selvom det egentlig var det der var brug for. I stedet fik jeg besøgt fitness, og slappet godt af så batterierne var opladt inden første runde i anden turnering. 

Trods 6 birdies i åbningsrunden skrev jeg under på minus én, hvilket var lidt frustrerende. 6 birdies er godt, og burde resultere i bedre end minus én, men igen måtte jeg sande at der kom noget værre skidt ind i "maskineriet" i ny og næ. Positivt og lækkert var det at få lavet 6 birdies :-)

Anden runde skulle vise sig at blive den længste turneringsrunde i mit liv som golfspiller. Jeg ankom på banen til opvarmning ved 8 tiden, med tee tid klokken 9.10. Allerede efter halvandet hul blev vi kaldt ind i klubhuset grundet så stærk vind, at boldene ikke ville ligge stille på greens. Klokken 11.30 forsøgte vi at genoptage spillet, men allerede da vi på 5 green skulle til at putte blev vi kaldt ind igen. Efter 3 timer i klubhuset, var turneringsledelsen og turneringen presset så meget at vi vel var ca. 15 min fra ikke at kunne færdig spille anden turnering. Problemet bestod i at vi jo spillede på to forskellige baner, og dagen efter anden runde skulle der være finalerunde på Hills. Hvis ikke alle på Lakes (den anden bane) spillede minimumn 9 huller, så kunnne vi ikke spille færdig pga. greenfee spillere på banen. Nordea havde sågar tilbudt klubben at købe alle tiderne dagen efter, men det var ikke muligt. Der blev naturligvis spekuleret meget og der blev snakket meget om hvad det indebar ifht. refundering af startgebyr for turneringerne, tvivl mht. udbetaling af præmie penge, reduktion i præmiepenge etc.. Ingen vidste hvad der ville ske. Heldigvis kunne allespekulationer parkeres da vi pludselig fik vi hjælp fra højere magter, som gjorde at vinden lagde sig tilpas meget på det helt rigtige tidspunkt. Vi kom igang præcis 15 min. inden at turneringsledelsen ville have announced at turneringen ikke kunne afvikles og skulle have været annuleret. Vi nåede akkurat at komme på banen således alle kunne spille minimum 9 huller. Jeg selv spillede 15, og manglede derfor 3. Hopd da op en lang og mærkelig dag, og der blev lavet så mange fejl på banen derude den eftermiddag, at det var helt uhyggeligt. Folk have helt glemt at spise og drikke nok væske Jeg selv inklusiv desværre. Det var bare en svær dag, med svære betingelser og alle var total drænede efter så meget ventetid. Men men men, Man lærer af det, og ved til næste gang at det kan ske og så husker man nok at få lidt mere mad med i tasken. Jeg gik helt kold derude til slut, og smed fra 6. hul til 15. hul fire slag iforhold til banens par :-(

På finaledagen skulle alle dem, der ikke var færdigspillet ud og færdiggøre deres anden runde klokken 8.00 ved gunstart. Jeg manglede som sagt 3 huller, og fik en drømme start/afslutning afhængig af hvordan man ser på det. De sidste tre huller blev afsluttet med birdie, birdie og par og jeg kom indenfor cuttet som nummer 27. Sidste runde blev afviklet i fine betingelser, trods det at vinden kom godt op i løbet af runden. Jeg sluttede turneringen rigtig godt af med en runde i minus 7 (65 slag) på en dag hvor det meste hang sammen. Især putningen var god, hvilket altid gør det nemmere at få lavet nogle birdie. Jeg var således 9 under på 21 huller sidste dag, og kravlede helt op som nummer 3 efter at have været et slag udenfor cuttet med 3 huller tilbage af anden runde. MEGET tilfredsstillende :-)

 

Nu er vi så checket ind på Catalunya og har spillet og trænet her i tre dage efterhånden. Det er lækkert og der bliver givet fin gas med tingene!

 

Jeg vil slutte herfra og bare ønske god aften, og så kommer der nok en blog efter Ecco Tourens Winter series her på PGA Catalunya.

 

Hjelm

 

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>